Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

“Από κει που ήρθαν…”


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την απόφαση του δασαρχείου Αρναίας να απομακρυνθεί άμεσα η “Ελληνικός Χρυσός” από το όρος Κάκκαβος.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαμε στην τύπου φαρ ουέστ “κατάληψη” του Κάκκαβου από “εργαζόμενους” της εταιρίας χρυσού από τους “30 οικολόγους” όπως τους αποκαλούσαν οι ίδιοι αλλά και μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, έρχεται  η απόφαση καταπέλτης του δασαρχείου Αρναίας:

η εταιρία πρέπει άμεσα να τα “μαζέψει” και να φύγει, διακόπτωντας οποιαδήποτε παράνομη εργασία της
σε χώρο που δεν της ανήκει.

Είχαμε τονίσει στο δελτίο τύπου μας, ότι αργά ή γρήγορα η ΕΛΤΟΡΑΝΤΟ θα φύγει. Είχαμε επίσης τονίσει, ότι εδώ δεν πρόκειται για “30 γραφικούς οικολόγους” αλλά για χιλιάδες κατοίκων που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Τώρα, προκύπτει και η παρανομία της πράξης της εταιρίας που από την πρώτη στιγμή θεωρεί την Β. Χαλκιδική “ξέφραγο αμπέλι”, τους κατοίκους ιθαγενείς και τους νόμους της πολιτείας τρύπιους και χωρίς νόημα, επειδή κάποιοι, έτσι την διαβεβαίωσαν…

Χαιρετίζουμε την απόφαση του δασαρχείου Αρναίας ως μία πρώτη μεγάλη νίκη και καλούμε την τοπική κοινωνία σε επαγρύπνηση και νέους αγώνες με ηρεμία, καθαρό μυαλό, οργάνωση και συσπείρωση.

http://synseola.wordpress.com/2012/03/29/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B1%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια: