Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΑΙ Η «ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ»




Κοινοποιούμε όλα τα έγγραφα που προέκυψαν από το Δασαρχείο Αρναίας, με αφορμή την «βόλτα στις Σκουριές». Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε και στο να κατανοήσουν οι πολίτες πώς νόμιμα πρέπει να ενεργούμε, να δουν τους νόμους που πρέπει να επικαλούμεθα κ.λ.π. 


Η από 27-3-2012 καταγγελία της αγωνίστριας υποψηφίας βουλευτού του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αικατερίνης Ιγγλέζη και άλλων κατοίκων της Ιερισσού προς τον
Δασάρχη Αρναίας







Η από 6-4-2012 με Α.Π. 7905 απάντηση του Δασάρχη Αρναίας προς την κ. Ιγγλέζη και τους υπολοίπους κατοίκους Ιερισσού, όπου τους ενημερώνει απλώς ότι διαβίβασε την καταγγελία τους στην Εισαγγελία. Ο «έξυπνος τρόπος» του κ. Δασάρχη, για να «νίψει τας χείρας του» ως «Πόντιος Πιλάτος».


Η από 6-4-2012 με Α.Π. 8507 απάντηση του Δασάρχη Αρναίας στην από 5-4-2012 καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Μεγ. Παναγίας, που τους ανακοινώνει ότι την διαβίβασε στην Εισαγγελία και «ένιψε τας χείρας του» και επ’ αυτής, και από Αρχων του Δάσους (Δασ-άρχης) κατήντησε υπάλληλος διαβιβαστής!!



Το έγγραφο που απέστειλε προς τον Δασάρχη Αρναίας ο Αστυνομικός Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας και ρωτούσε για το στάτους του δρόμου των Σκουριών, εν όψει της εκδίκασης της αυτοφώρου διαδικασίας «για την βόλτα στις Σκουριές στις 20-4-2012».


Η από 23-4-2012 κατεπείγουσα αίτηση του π. Χριστοδούλου προς το Δασαρχείο Αρναίας που φέρει Αριθ.Πρωτ. 9484/23.4.2012, διά της οποίας ζητά αυτοψία.



ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ
Tου
Aρχιμανδρίτη π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ, κατοίκου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63076

Π Ρ Ο Σ
Αξιότιμο ΔΑΣΑΡΧΗ ΑΡΝΑΙΑΣ
Τ.Κ. 63074 Αρναία Χαλκιδικής (Τηλ. 23720-21210, Φαξ: 22057)

23 Απριλίου 2012

Αξιότιμε κ. Δασάρχα,
1) Παρακαλώ άμεσα να μου προσκομίσετε την από 7915/04.4.2012 Αναφορά σας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται υπόθεσή μου με αυτόφωρη διαδικασία που είναι σχετική με την δική σας και αφορά ενέργειες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές. Σας υπομνήω και την σχετική νομολογία βάσει της οποίας υποχρεούσθε να μου τα προσκομίσετε (την οποία επισυνάπτω στο τέλος της παρούσας).
2) Παρακαλώ σήμερα α) να μεταβείτε στις Σκουριές και να πραγματοποιήσετε αυτοψία. Ήδη εμείς πήγαμε, βγάλαμε φωτογραφίες, καλέσαμε την αστυνομία, έκαναν αυτοψία και η κα Εισαγγελέας έκρινε ότι όντως ήταν παράνομα τα όσα και εμείς ως παράνομα καταγγέλλουμε και κίνησε δίωξη στα πλαίσια του αυτοφώρου, που εκδικάζεται στις 12 το μεσημέρι σήμερα, και β) να καταγράψετε ό,τι παράνομο δείτε, δίνοντας εντολή να αποκατασταθεί κάθε παράνομη ενέργεια. Υπάρχουν μπάρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο δασικό δρόμο με βάση τσιμεντένια, υπάρχουν επάνω στα δένδρα συστήματα ασφαλείας επί του δρόμου και ανιχνευτές, φυλάκια κ.λ.π.
Παρακαλώ ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ να προβείτε σε αυτοψία, καταγράφοντας λεπτομερώς και τι εργασίες γίνονται και εάν είναι καθ’όλα νόμιμες.
Μετά τιμής,
Ο αιτών
Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Η από 24-4-2012 απάντηση του Δασάρχη Αρναίας προς τον Αστυνομικό Διοικητή Αρναίας, για το στάτους του δρόμου



Η από 25-4-2012 εκ νέου απάντηση του Δασάρχη Αρναίας προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, χωρίς να έχει μεσολαβήσει άλλη αίτηση του Α.Τ. Αρναίας. Άγνωστο τι μεσολάβησε και έκανε τον κ. Δασάρχη να γράψει ότι η κυκλοφορία στους δημόσιους, δασικούς, κοινόχρηστους δρόμους είναι ευθύνη ιδιωτικής καναδέζικης εταιρείας!!!


Η από 27-4-2012 αίτηση του π. Χριστοδούλου προς τον Δασάρχη Αρναίας (που έλαβε αριθ. πρωτ. 10009/27.4.2012) και προς τον Γεν. Γραμματέα Δ/νσης Δασών κ. Θ. Σώκο (που έλαβε αριθ. πρωτ. 33251/27.4.2012), διά της οποίας ζητά να αποσαφηνισθεί το γραφέν υπό του κ. Δασάρχη, ότι η κυκλοφορία είναι ευθύνη της εταιρείας.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ
Tου
Aρχιμανδρίτη π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ, κατοίκου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63076

Π Ρ Ο Σ
Αξιότιμο ΔΑΣΑΡΧΗ ΑΡΝΑΙΑΣ
Τ.Κ. 63074 Αρναία Χαλκιδικής (Τηλ. 23720-21210, Φαξ: 22057)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο κ. ΘΥΜΙΟ ΣΩΚΟ,
Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης
(για να μου απαντήσει και αυτός ανεξαρτήτως από τον κ. Δασάρχη Αρναίας),
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, Γεν. Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, Λ. Γεωργ. Σχολής 46, Τηλ. 2313-309581

27 Απριλίου 2012

Αξιότιμε κ. Δασάρχα,
Στις 20 Απριλίου 2012 μαζί με άλλους 8 κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας και τον δικηγόρο κ. Κανελλόπουλο, κάναμε έναν περίπατο στο βουνό. Στην περιοχή των Σκουριών αρκετά πριν την θέση του ορύγματος, συναντήσαμε το εξής φαινόμενο: Επί του δρόμου υπήρχε σιδερένια μπάρα με το σήμα απαγορεύεται η διέλευση, η οποία έκλεινε όλο τον δρόμο μη επιτρέποντας την διέλευσή μας. Οπισθεν της μπάρας υπήρχαν 10 υπάλληλοι security , οι οποίοι δεν μας επέτρεψαν την διέλευση και απαιτούσαν προκειμένου αυτό να επιτευχθεί α) να κάνουν εξακρίβωση των στοιχείων μας ποιοι ακριβώς είμαστε, β) ποιος είναι ο προορισμός μας, γ) αφού γίνουν αυτά, να τηλεφωνήσουν στον υπεύθυνο της εταιρείας να τον ενημερώσουν, ώστε να λάβουν την εντολή του να μας αφήσουν δηλαδή ή να μη μας αφήσουν».

Το αποτέλεσμα ήταν να καλέσουμε την Αστυνομία, η οποία ήρθε, διαπίστωσε τα όσα καταγγείλαμε, ενημέρωσαν την Εισαγγελέα και εκείνη έδωσε εντολή να συλληφθούν οι 10 security και ο επιστάτης της εταιρείας και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.
Στις 23 Απριλίου 2012 στις 12 το μεσημέρι εκδικάζετο η υπόθεση του αυτοφώρου. Το πρωί της 23ης Απριλίου 2012, επισκεφθήκαμε το Δασαρχείο Αρναίας εγώ προσωπικά, ο δικηγόρος μου κ. Κανελλόπουλος και ο κ. Απόστολος Παπαγεωργίου. Εγώ κατέθεσα αυθημερόν την από 23-4-2012 Κατεπείγουσα Αίτησή μου. Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε την πραγματογνωμοσύνη του για τον επίμαχο δρόμο και έλαβε Α.Π. εισερχομένου εγγράφου από την Υπηρεσία σας 9489/23.4.2012.
Μας είπατε να καταθέσουμε στο γραφείο σας για να πάτε να μας φέρετε την από 7915/4.4.2012 μηνυτήρια αναφορά σας. Σε λίγο επιστρέψατε και μας είπατε ότι τηλεφωνήσατε στην Εισαγγελέα και σας είπε να μην την δώσετε.
Σας διηγηθήκαμε όλα τα όσα έγιναν και είδαμε στις Σκουριές, και σας ρωτήσαμε εάν αυτά όλα είναι νόμιμα. Και ενώπιον και των τριων μας, μάς είπατε επιδεικνύοντας και ένα έγγραφο που μόλις είχε κατατεθεί σε εσάς από τον Αστυνομικό Δ/ντη Αρναίας, που ρωτούσε για τον δρόμο· «Τώρα μου έστειλε πάλι ο Διοικητής της Αρναίας έγγραφο και με ρωτά για τον δρόμο, αφού την Παρασκευή 20-4-2012 πάλι με ρώτησαν και τους το είπα ότι ο δρόμος αυτός είναι δημόσιος, δασικός, κοινόχρηστος και δεν επιτρέπεται η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας έως ότου γίνουν οι παρακαμπτήριοι δασικοί δρόμοι, για τους οποίους βάσει του άρθρ. 48 παρ. 3 του Ν.998/79 πρέπει πρώτα να συνταχθούν σχετικές μελέτες, να τεθούν προς έγκριση προς την υπηρεσία μας, να εγκριθούν και στην συνέχεια να κατασκευασθούν. Έως λοιπόν τότε δεν επιτρέπεται να παρακωλύουν την διέλευση των κατοίκων, η κυκλοφορία πρέπει να είναι ελεύθερη, αυτά που κάνουν μπαζώνουν τους δρόμους, βάζουν μπάρες κ.λ.π. δεν επιτρέπονται, τα έχω πει τόσες φορές και τώρα, με ρώτησε πάλι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας και της είπα πάλι αυτά, τι να κάνω άλλο».
Σας ευχαριστήσαμε και φύγαμε. Έγινε η δίκη και το δικαστήριο απεφάνθη ότι: «Ο δρόμος είναι κοινόχρηστος, δημόσιος δασικός και δεν επιτρέπεται να παρακωλύεται η ελεύθερη κυκλοφορία των κατοίκων μέχρι να γίνουν οι παρακαμπτήριοι. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο κινεί δίωξη κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας για τα επιβεβαιωθέντα αδικήματα της αυτοδικίας, παράνομης βίας, παρακώλυσης της κυκλοφορίας».
Μετά από όλα αυτά επιχείρησαν να διέλθουν από τον ανωτέρω δρόμο ο Πρόεδρος των Δασεργατών κ. Αθανάσιος Λεμονής, ο Δασοφύλακας κ. Ντινάκης, ο Διοικητικός Παράγων του Δασικού Συνεταιρισμού κ. Κυργιανός και άλλοι, και δυστυχώς οι μπάρες ήταν κατεβασμένες και δεν τους επέτρεψαν την διέλευση.
Στο από 25-4-2012 με Α.Π. 9809 έγγραφο του Δασάρχη Αρναίας προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, κοινοποιούμενο προς 1) Εισαγγελέα Χαλκιδικής, Πολύγυρο 2) Δήμο Αριστοτέλη στην Αρναία, 3) εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο Στρατώνι, ο κ. Δασάρχης ενώ είναι ξεκάθαρος, στην παρ. 3 γράφει: «Μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αυτών (των παρακαμπτηρίων οδών), οι υπάρχοντες δασικοί δρόμοι θα είναι σε κυκλοφορία με ευθύνη της εταιρείας, για τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκαν….».
Επειδή κάποιοι αυτό το «με ευθύνη της εταιρείας» το ερμηνεύουν κατά το δοκούν και όπως βολεύει τα συμφέροντά τους, παρακαλώ να με ενημερώσετε –όπως άλλωστε επιβάλλει και η νομοθεσία την οποία επικαλούμαι και στο από 23-4-2012 έγγραφό μου προς την Υπηρεσία σας, για τα κάτωθι αναλυτικά και πλήρως διευκρινισμένα:
1) Μετά την καταγγελία μου και τις καταγγελίες των κατοίκων και τις διαδηλώσεις χιλιάδων κατοίκων, κάνατε αυτοψία για τα καταγγελλόμενα. Παρακαλώ να μου προσκομίσετε την έκθεση αυτοψίας και τις όποιες εντολές που δώσατε για την αποκατάσταση των παράνομων ενεργειών.

2) Θα ήθελα να μου διευκρινίσετε ξεκάθαρα αν είναι νόμιμες οι σιδερένιες μπάρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι πακτωμένες μάλιστα με τσιμέντο, αν είναι νόμιμο πίσω από την μπάρα να στέκονται 10 φουσκωτοί σεκιουριτάδες και να απαγορεύουν την διέλευση στους κατοίκους, δασεργάτες, δασοφύλακες, ιδιοκτήτες κ.λ.π. και να ζητούν εξακρίβωση στοιχείων, κατάθεση προσωπικών δεδομένων (όπως αυτό του προορισμού), και η έγκριση της διέλευσης να δίνεται κατά το δοκούν από άνθρωπο της εταιρείας;

3) Εφ’όσον είναι παράνομα, ποιος είναι αρμόδιος να πάει να τα βγάλει όλα αυτά από τους δρόμους; Αν θα μπείτε στον διαδικτυακό χώρο, θα δείτε να ασχολείται όλη η Ελλάδα με όλα αυτά που αφορούν τον συγκεκριμένο δρόμο. Τι τελικά θα κάνετε; Θέλετε να θρηνήσουμε θύματα;

4) Αρνηθήκατε να μου προσκομίσετε μετά από σύννομη αίτησή μου και έχοντας έννομο συμφέρον λόγω δίκης, την από 7915/4.4.2012 Αναφορά σας για θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Εγώ κ. Δασάρχα, την εν λόγω αίτησή μου σας την υπέβαλα επικαλούμενος συγκεκριμένους νόμους της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, και εσείς ως απάντηση μας είπατε: «Η Εισαγγελέας μου είπε να μην σας την δώσω». Προσωπικά κ. Δασάρχα, δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε Εισαγγελέας. Με ενδιαφέρει μόνον αυτό που λέει, βάσει ποιου νόμου και άρθρου το λέει. Ως εκ τούτου, παρακαλώ
Α) Να μου προσκομίσετε για τους νόμους και λόγους που επικαλέσθηκα, την εν λόγω Αναφορά
Β) Να μου πείτε το όνομα του κ. Εισαγγελέως που σας έδωσε τέτοια εντολή, ενώ σε 4 ώρες είχα εκδίκαση αυτοφώρου δικαστηρίου και ήταν σημαντικό αυτό το έγγραφο και σχετικό.
Γ) Και φυσικά να μου πείτε εσείς βάσει ποιου νόμου και άρθρου αρνηθήκατε να μου προσκομίσετε το εν λόγω έγγραφο, διότι δεν πιστεύω ότι αν ένας Εισαγγελέας σας πει λ.χ. να πάτε να πνιγείτε εσείς θα πάτε επειδή σας το είπε ο Εισαγγελέας.

Επειδή τα πράγματα είναι φοβερά έκρυθμα στην περιοχή

Επειδή καθημερινά δημιουργούνται επεισόδια στις Σκουριές λόγω του κλεισίματος του δρόμου

Επειδή ίσως να θρηνήσουμε θύματα.

Επειδή ήδη οργανώνονται διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα.
Επειδή έχω δικαστήριο γι’αυτό το θέμα και είμαι μηνυτής και έχω άμεσο έννομο συμφέρον

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ

ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ –ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ.


Μετά τιμής,
Ο αναφέρων και αιτών,
Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου


Το από 30-4-2012 έγγραφο του Δασάρχη, που μη θέλοντας για τους δικούς του λόγους και σκοπούς να απαντήσει, κοινοποιεί ο κ. Δασάρχης στον π. Χριστόδουλο ότι διαβίβασε τις αιτήσεις του στην Εισαγγελία



 
Η από 4-5-2012 κατεπείγουσα αίτηση του π. Χριστοδούλου προς τον Δασάρχη Αρναίας που έλαβε αριθ.πρωτ. 10358/4.5.2012 και τον Γεν. Γραμματέα Δασών που έλαβε αριθ. πρωτ.34982/4.5.2012, που τους διευκρινίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στα αιτήματά του.
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ
Tου
Aρχιμανδρίτη π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ, κατοίκου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63076

Π Ρ Ο Σ
Αξιότιμο ΔΑΣΑΡΧΗ ΑΡΝΑΙΑΣ
Τ.Κ. 63074 Αρναία Χαλκιδικής (Τηλ. 23720-21210, Φαξ: 22057)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο κ. ΘΥΜΙΟ ΣΩΚΟ,
Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης
(για να μου απαντήσει και αυτός ανεξαρτήτως από τον κ. Δασάρχη Αρναίας),
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, Γεν. Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, Λ. Γεωργ. Σχολής 46, Τηλ. 2313-309581

4 Μαϊου 2012

Αξιότιμε κ. Δασάρχα,
Ελαβα το από 30-4-2012 με Α.Π. 9484 έγγραφό σας, διά του οποίου με μιάμισυ μόνον γραμμή μου γνωστοποιείτε ότι διαβιβάσατε τις από 23-4-2012 και 27-4-2012 αιτήσεις μου στην κ. Εισαγγελέα Χαλκιδικής.
Με την παρούσα θα ήθελα να καταθέσω την δυσφορία μου για το πώς χειρίζεσθε μία πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση. Ο σκοπός των ανωτέρω αιτήσεών μου δεν ήταν να τις κοινοποιήσετε εσείς στον Εισαγγελέα και μετά να επαναπαυθείτε ότι εσείς κάνατε αυτό που δήθεν έπρεπε. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, όταν κάποιο δικό μου έγγραφο πρέπει να πάει στον Εισαγγελέα, δεν χρειάζομαι την δική σας μεσολάβηση· μπορώ να την κάνω και μόνος μου αυτή την δουλειά πολύ καλύτερα από ό,τι την κάνετε εσείς. Για όλα όσα συμβαίνουν, να είσθε σίγουρος ότι πρώτος ενημερώνω την Εισαγγελία, και όχι μόνο. Όμως εσείς προσωπικά δημιουργείτε τεράστιο πρόβλημα και εξηγώ αναλυτικά, για να μην παρερμηνευθώ.
Στις 23-4-2012 κατόπιν δικών μου ενεργειών, οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο δικαστήριο Πολυγύρου 11 υπάλληλοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», με την κατηγορία ότι είχαν θέσει στον δημόσιο, δασικό, κοινόχρηστο δρόμο στις Σκουριές μπάρες απαγορευτικές, με τις οποίες απαγόρευαν την διέλευση των κατοίκων, άγνωστοι αυτοί ζητούσαν να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων σε πολίτες και ζητούσαν να μάθουν τα προσωπικά τους δεδομένα (όπως τον προορισμό τους, τον σκοπό της πορείας τους στο βουνό). Και για το αν θα διέλθουν τελικά από τον δημόσιο δρόμο, θα έπρεπε να δοθεί έγκριση από τους εκπροσώπους και υπευθύνους της «Ελληνικός Χρυσός». Επίσης επί των δένδρων πλάϊ του δρόμου είχαν τοποθετήσει συστήματα ελέγχου της κίνησης και ανίχνευσης, με συστήματα συναγερμού.
Στις 23-4-2012 το Δικαστήριο απεφάνθη α) ότι όλα αυτά εγίνοντο παρανόμως, β) ότι συνιστούν τα αδικήματα της αυτοδικίας, παράνομης βίας και παρακώλυσης της συγκοινωνίας. Ζήτησε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας. Το δικαστήριο λοιπόν, ήταν ξεκάθαρο. Από τότε η εταιρεία ανέβασε τις μπάρες και άφησε ελεύθερη την κυκλοφορία στους πολίτες.
Το Δασαρχείο με το από 24-4-2012 με Α.Π. 9485 έγγραφό του ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διοικητή Αρναίας για την κατάσταση του δρόμου, παρομοίως με την απόφαση του Δικαστηρίου ότι ο δρόμος δηλαδή πρέπει να είναι ανοικτός και να μην παρακωλύεται η διέλευση των κατοίκων. Ο δρόμος στις Σκουριές παρέμενε ανοικτός, οι κάτοικοι ήσυχα διήρχοντο, και είχε πλέον ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Όμως άγνωστο γιατί, εσείς προσωπικά, στις 25-4-2012 αποστείλατε προσωπικό σας έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας (χωρίς αυτό να σας ζητηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα και ενώ το Δασαρχείο είχε επισήμως, εγγράφως, ενυπογράφως, ενσφραγίστως απαντήσει στην μοναδική από 21-4-2012 αίτηση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας με το από 24-4-2012 με Α.Π. 9485 έγγραφό σας). Το νέο λοιπόν αυτό έγγραφό σας το κοινοποιήσατε και στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Η διαφορά στο έγγραφό σας αυτό έγκειται μόνον στο ότι εσείς (δεν γνωρίζουμε με την υπόδειξη τίνος) συμπληρώσατε ότι: «οι υπάρχοντες δασικοί δρόμοι θα είναι σε κυκλοφορία με ευθύνη της εταιρείας». Μόλις έλαβε αυτό το έγγραφο η εταιρεία αμέσως ξανακατέβασε τις μπάρες και άρχισε πάλι τα ίδια. Έμπροσθεν δε της κλειστής μπάρας σε παρακείμενο δένδρο επικόλλησε το εν λόγω έγγραφό σας και στους δυσανασχετούντες κατοίκους υποδεικνύουν το ότι εσείς ως υπεύθυνη κρατική αρχή, γνωστοποιείτε εγγράφως ότι η κυκλοφορία γίνεται με ευθύνη της εταιρείας. Πάλι ξεκίνησαν εντάσεις. Ακόμα και ο Πρόεδρος των Δασεργατών κ. Αθανάσιος Λεμονής, μαζί με άλλους υπαλλήλους του Δασαρχείου οδεύοντας τον δρόμο των Σκουριών, βρήκαν κατεβασμένες τις μπάρες και όταν διαμαρτυρήθηκαν, οι υπεύθυνοι της εταιρείας τους συνέστησαν να διαβάσουν το έγγραφό σας στο δένδρο. Η εταιρεία, λοιπόν, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου, παρά το από 24-4-2012 έγγραφό σας, με το νέο «μυστηριώδες» έγγραφό σας πάλι βρήκε αφορμή να προβεί στις ίδιες ενέργειές της, υποδεικνύοντας αυτό που είπατε ότι για την κυκλοφορία έχει την ευθύνη η εταιρεία. Έχετε λοιπόν δημιουργήσει, κ. Δασάρχα, ένα πρόβλημα που προξενεί πάλι εντάσεις, διαπληκτισμούς και ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι ανωτέρω αιτήσεις μου απευθύνθηκαν σε εσάς με μοναδικό σκοπό να πληροφορήσετε εμένα τον πολίτη, και σας κοινοποίησα όλους τους νόμους βάσει των οποίων είσθε υποχρεωμένος να μου απαντήσετε και σας τους επανακαταθέτω ευθύς κάτωθι:
Α) Νόμοι που αφορούν την υποχρέωση που έχουν οι Υπηρεσίες/Δήμοι να υλοποιούν άμεσα το σύννομο αίτημα του πολίτη
  1. Ν. 3463/2006/ΦΕΚ 114 Άρθρ. 86 παρ. 1 και Άρθρο 215 παρ. 1,2 και Άρθρο 214 παρ.1.
  2. Άρθρο 10 παρ.1 του Συντάγματος
3) Άρθρα 6 και 7 παρ.1 του Ν.3242/2004, ΦΕΚ 102/τ.Α΄/24-5-2004, όπως ισχύουν.
4) Άρθρα 4 και 10 και άρθρο δεύτερο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45/τ.Α΄) όπως ισχύουν.
5) Άρθρο 5 του Ν. 1943/91 (ΦΕΚ 50/τ.Α΄/1991), όπως ισχύει
6) Άρθρο 11 παρ.1,2 του Ν.3230/2004
7) Άρθρο 1 της υπ’ αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.17/οικ/17170 ΦΕΚ 1226/τ.Β΄/10.8.2004
  1. Εγκύκλιος του Υπ.Εσ. «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» - Ενημέρωση πολιτών για τα δικαιώματά μας – με αριθ. 10384/9.5.2001.
  2. Εγκύκλιος Εισ. ΑΠ 6/2006 (421843) για υποχρέωση της διοίκησης χορήγησης δημοσίων εγγράφων που φυλάσσονται στις δημόσιες υπηρεσίες.
  3. Σχετικές αποφάσεις:
α) 1088/2008 ΣτΕ, β) 142/2007 ΑΠ (ΠΟΙΝ) (425256)
γ) 961/2007 ΠΠρΑθ (449648) δ) 6/2006 ΕφΛαρ (463786)
ε) 67/2006 ΠλημμΡοδ (402980) στ) 6/2006 ΓνωμΕισΑΠ (440265)
ζ) ΠοινΔ/νη 2007/292, ΠΟΙΝ ΛΟΓ 2006/1504
--------------------------

Β) Νόμοι της Ε.Ε. που αφορούν την υποχρέωση που έχουν οι Δήμοι κ.λ.π. να απαντούν άμεσα σε θέματα περιβάλλοντος:

1) Σύμβαση Aarhus 2005/370/EK – Σύμβαση για την πρόσβαση σε πληροφορίες σε θέματα περιβάλλοντος
2) Τέταρτο πρόγραμμα δράσης ΕΕ 1987 C-328/1 (15 επ.), όπου η Ε.Ε. νομοθετεί για την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
3) Οδηγία 90/313/ΕΟΚ, Οδηγία της 7ης Ιουνίου 1990 – Ε.Ε. 1990 L 158/56 επ., η οποία επιβάλλει την ελεύθερη πληροφόρηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος, όπου σύμφωνα με το άρθρο 1, οι δημόσιες αρχές και υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εξασφαλίζουν στον πολίτη ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν το περιβάλλον, βάσει του άρθρ. 3 παρ. 1 της εν λόγω Οδηγίας. Οι δημόσιες υπηρεσίες των κρατών-μελών υποχρεούνται να χορηγούν πληροφορίες για το περιβάλλον σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το ζητά. Το άρθρο 7 της Οδηγίας, υποχρεώνει τις δημόσιες υπηρεσίες να παράσχουν πληροφόρηση στο κοινό για την κατάσταση του περιβάλλοντος.
4) Ν. 1650/1986
----------------------------------
Γ) ΝΟΜΟΙ με τους οποίους η πολιτεία ζητά την ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
ημών των πολιτών
1) Ν. 1650/1986
2) Συνθήκη Aarhus (Δανία 1998)
3) Οδηγία 2003/35/ΕΚ
4) Οδηγία 90/313/ΕΟΚ, η οποία εναρμονίσθηκε στο ελληνικό δίκαιο με την Υπουργική Απόφαση 77921/1440 (ΦΕΚ Β΄795).
5) Οδηγία 85/337/ΕΟΚ (σημειωτέον ότι το κοινοτικό δίκαιο παρέχει στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας το δικαίωμα καταγγελίας-αναφοράς, ακόμη και την δυνατότητα προσφυγής στο Συνήγορο του Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ombudsman) για τον έλεγχο της εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, Οδηγία 85/337/ΕΟΚ).
6) Ν. 3463/8 Ιουνίου 2006/ΦΕΚ 114 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), άρθρο 214 παρ. 1 και άρθρο 215 παρ. 1,2.
----------------------------------

Δ) Νόμοι που αφορούν αποζημίωση σε πολίτη λόγω μη τή-
ρησης προθεσμίας από υπηρεσίες (μη απάντηση ή μη
προσκόμιση εγγράφων στον πολίτη)
1) Άρθρα 6 και 7 του Ν.3242/2004 (ΦΕΚ 102/τ.Α΄/24-5-2004)
2) Άρθρο 5 του Ν. 1943/91 (ΦΕΚ 50/τ.Α΄/11-4-1991) όπως ισχύει
3) Άρθρα 4 και 10 και άρθρο δεύτερο του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45/
τ.Α΄/9-3-1999) όπως ισχύουν.
Σημ.: Για την αποζημίωση αποφασίζει η Ειδική Επιτροπή Εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 1943/91.
----------------------------------

Ε) Νόμοι που αφορούν την πρωτοκόλληση εγγράφων
1) Ν.2690/1999, Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις (Άρθρ. 12 – Τήρηση πρωτοκόλλου υπηρεσίας-χορήγηση βεβαίωσης για την καταχώρηση εγγράφου)

----------------------------------

Ο συγκεκριμένος επίμαχος δημόσιος, δασικός, κοινόχρηστος δρόμος κατασκευάσθηκε σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.998/79 για να εξυπηρετούν συν τοις άλλοις και την πρόσβαση ημών των πολιτών στα αισθητικά τοπία. Όπως γνωρίζετε, το πανέμορφο βουνό των Σκουριών και του Κακάβου με 95% δασοκάλυψη με μοναδική ποικιλομορφία, πανίδα, κ.λ.π., αποτελεί σπάνιο και μοναδικό αισθητικό τοπίο. Είναι ένας περιβαλλοντικός θησαυρός, μία φυσική κληρονομιά όλων μας και έχουμε το δικαίωμα της ανεμπόδιστης, ανέλεγκτης πρόσβασής μας. Αφορά λοιπόν συν τοις άλλοις και περιβαλλοντικό θέμα και υποχρεούσθε άμεσα και εσείς και ο Γεν. Γραμματέας να μου αποσαφηνίσετε τα όσα ζητώ με την από 27-4-2012 Κατεπείγουσα αίτησή μου, η οποία έλαβε από την Γεν. Δ/νση Δασών Α.Π. 33251/27.4.2012 και από το Δασαρχείο Αρναίας Α.Π. 10009/27.4.2012.

Αξιότιμε κ. Γενικέ, αξιότιμε κ. Δασάρχα,
Αυτή την χρονική περίοδο της άνοιξης, το αισθητικό τοπίο του πανέμορφου βουνού των Σκουριών και του Κακάβου έχει μοναδική ομορφιά και θέλουμε με φίλους να πάμε να την χαρούμε, να την απολαύσουμε και να την «αποθανατίσουμε» με τον φωτογραφικό φακό και την βιντεοκάμερα. Μετά την κατάθεση και της παρούσας, για ό,τι θα συμβεί -λόγῳ της συγχύσεως που ηθελημένα έχετε επιβάλλει- θα βαρύνει εξ’ ολοκλήρου την Υπηρεσία σας. Εγώ ως πολίτης πριν να πάω, προέβην σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Θα δημοσιοποιηθεί και στο διαδίκτυο όλο το ιστορικό των προς υμάς εγγράφων μου και τα έγγραφά σας, για να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια. Ήδη στα μεγαλύτερα blogs της Χαλκιδικής υπάρχουν δυσμενή σχόλια για το εν λόγω έγγραφό σας.

Είναι δικαίωμά σας να στείλετε στην Εισαγγελία τις επιστολές μου, όπως κι εγώ έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να αναφέρομαι στις Αρχές μου σύμφωνα με τους ανωτέρω νόμους. Και οι Αρχές μου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ. Αυτό επιτάσσει η Συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία μας και η ευρωπαϊκή ένωση. Αν λοιπόν υπηρετείτε το Σύνταγμα και τους νόμους (που έχετε βεβαιώσει ενόρκως ότι θα το πράττετε), θα πράξετε ό,τι ο νόμος ορίζει. Εάν θέλετε να εξυπηρετήσετε οικονομικά συμφέροντα ή σκοπιμότητες ή την ηθελημένη σύγχυση, μπορείτε να το πράξετε, επωμιζόμενος όμως τις συνέπειες και τις ευθύνες.

Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, διατελώ εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.
Μετά τιμής,
Ο αιτών,
Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου


Υ.Γ.: Για να μην στενοχωρείσθε και μπαίνετε σε κόπο, την παρούσα σάς γνωστοποιώ ότι με συγκεκριμένη μου αναφορά θα την καταθέσω στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για να προβεί στα νόμιμα, αφού προηγουμένως στοιχειοθετηθούν μερικά πράγματα.


Αυτό είναι το κράτος, αυτές είναι οι αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άσκησης ελέγχου, αυτά είναι τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Και θα δείτε σύντομα ποια είναι τα αποτελέσματα «ενός κυκεώνα», της άσκησης και μόνο ενός νομίμου δικαιώματος ενός πολίτη να κάνει μια απλή βόλτα σε δημόσιο, δασικό, κοινόχρηστο δρόμο της πατρίδας του. Και μόνο από αυτό κατανοεί κανείς το τι προοιωνίζεται για την συνέχεια, αν εγκατασταθεί η εταιρεία στις Σκουριές.
Και αυτές είναι ενέργειες που έγιναν -για μια απλή βόλτα στο βουνό- και μόνο στο Δασαρχείο Αρναίας. Και όπως φαίνεται, θα συνεχισθούν. Θα σας γνωστοποιήσουμε σύντομα τι ενέργειες έγιναν προς τις αστυνομικές αρχές γι’αυτή την «βόλτα» στο βουνό, σε τι παράνομες ενέργειες προέβησαν οι αστυνομικοί και τι ενέργειες έγιναν προς την Εισαγγελική αρχή και σε τι παράνομες ενέργειες προέβησαν οι Εισαγγελείς και κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον των Εισαγγελέων. Και όλος αυτός ο «κυκεώνας» έγινε για μία μόνο απλή βόλτα στο πανέμορφο βουνό των Σκουριών διά του δασικού, δημόσιου, κοινόχρηστου δρόμου, για την απλή άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος ενός και μόνον πολίτη.
Θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες με την δημοσίευση των ενεργειών της Αστυνομίας, για να δείτε πώς φθάσαμε να κάνουμε ελεύθερα Πρωτομαγιά φέτος στις Σκουριές.

-----------------------------------------

Από το blog μας θα έχετε αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση με την δημοσίευση δημοσίων εγγράφων και όχι σχολίων του τύπου «ανώνυμος είπε», «ανώνυμος απαντά». Αυτά αν θέλετε, μπορείτε να τα βρείτε αλλού. Εξάλλου από τότε που ανώνυμοι κουκουλοφόροι εγκαταστάθηκαν στις Σκουριές, η «ανώνυμη κουκούλα» έγινε σήμα κατατεθέν. Εμείς έχουμε το θάρρος της επώνυμης γνώμης, της επώνυμης ενημέρωσης· δεν κρυβόμαστε ούτε κάτω από κουκούλα ούτε κάτω από ανωνυμία.
Αντιθέτως, όπως βγάλαμε τις κουκούλες των ανωνύμων στις Σκουριές, κατά τον ίδιο τρόπο με νόμιμα μέσα θα ζητήσουμε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να αποκαλυφθούν και οι ανώνυμοι υβριστές και συκοφάντες του διαδικτύου που απειλούν κ.λ.π. οι οποίοι όπως έχουν σκοπό να γεμίσουν τοξικά απόβλητα την πανέμορφη περιοχή μας, έχουν ήδη γεμίσει «απόβλητα» το διαδίκτυο.
____________________






Δεν υπάρχουν σχόλια: