Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΟΛΤΑ» ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (βίντεο-φωτογραφίες)


 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΒΟΛΤΑ» ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Την Παρασκευή 20-4-2012, μία βόλτα στο πανέμορφο βουνό των Σκουριών είχε ως συνέπεια μία απίστευτη δικαστική περιπέτεια με την αυτόφωρη διαδικασία. Το ιστορικό έχει ως εξής: Περί τις 5 μ.μ. την Παρασκευή, κάναμε μαζί με άλλα 8 άτομα και τον π. Χριστόδουλο μία βόλτα στις Σκουριές. Εκεί στον δημόσιο, δημοτικό, κοινόχρηστο δρόμο που ενώνει το «Χονδρό Δένδρο» με την περιοχή «Γύφτισσα», η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» είχε  εγκαταστήσει επί του δρόμου σιδερένιες μπάρες πακτωμένες με τσιμέντο  στο έδαφος, με απαγορευτικό για την διέλευση σήμα. Η μπάρα ήταν κατεβασμένη και όπισθεν αυτής υπήρχαν περί τους 10 άνδρες security.
Προ της μπάρας είχαν τοποθετηθεί επί των δένδρων συστήματα ανίχνευσης κίνησης. Όπισθεν της μπάρας υπήρχαν άνθρωποι εταιρείας security, οι οποίοι απαίτησαν -προκειμένου να μας αφήσουν να περάσουμε- να τους πούμε το ποιοι είμαστε και πού πάμε. Εμείς τους υποδείξαμε ότι όλες αυτές οι
επί του δρόμου παρεμβάσεις είναι παράνομες και ότι αυτός ο έλεγχος που ασκούν προσβάλλει την ελευθερία και την προσωπικότητά μας και πρέπει να ανοίξουν να περάσουμε και να σταματήσουν όλη αυτή την διαδικασία.
Εκείνοι είπαν ότι έχουν λάβει εντολές τις οποίες εκτελούν και ότι έπρεπε να τους ενημερώσουμε και εάν τους έδιναν εντολή θα μας άνοιγαν. Τους εξηγήσαμε τους νόμους και τους είπαμε ότι εμείς σας επικαλούμεθα το Σύνταγμα και τους νόμους. Πάνω από αυτά δεν είναι κανένας Προϊστάμενός σας και καμμία εταιρεία. Εάν έχετε κάποια απόφαση της αρμόδιας Αρχής ή κάποιο νόμο, επιδείξτε τόν μας. Εκείνοι απάντησαν ότι ο κ. Ζαγοράκης είναι υπεύθυνος και εκείνον πρέπει να ρωτήσουν. Τότε βλέποντας ότι δεν καταλαβαίνουν από τα όσα τους λέγαμε, αναγκάσθηκα εγώ προσωπικά να καλέσω την αστυνομία για να κάνει επιτόπου αυτοψία και να τους ζητήσει τις νόμιμες άδειες που έχουν για την παρακώλυση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών.  Ήρθαν οι αστυνομικοί, ήλεγξαν, διαπίστωσαν τις παράνομες ενέργειές τους και ενημέρωσαν την κα Εισαγγελέα, η οποία διαπίστωσε την τέλεση αυτεπάγγελτων αδικημάτων και έδωσε εντολή για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία γι’αυτούς. Μετά από αναβολή, η εκδίκαση της υποθέσεως ήταν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 6.45 μ.μ.
Ως δικηγόρος, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα όσα συνέβησαν μέσα σε 48 ώρες, δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν σε λίγες γραμμές ενός Δελτίου Τύπου. Είναι απίστευτα τα όσα μεθοδεύτηκαν κατά του μηνυτή πατρός Χριστοδούλου. Βιώσαμε παράνομες ενέργειες από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρναίας εις βάρος του π. Χριστοδούλου, βιώσαμε παράνομες ενέργειες από την Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου εις βάρος του π. Χριστοδούλου, παράνομες ενέργειες Εισαγγελικών Λειτουργών εις βάρος του π. Χριστοδούλου. Μετά από όλα αυτά, από την ακροαματική διαδικασία απεδείχθη περίτρανα ότι όλα αυτά της παρεμπόδισης στις Σκουριές ήταν έκνομα, και το Δικαστήριο απεφάνθη ότι υπεύθυνοι όλων των έκνομων ενεργειών είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας, και με επιβεβαιωμένα τα εγκλήματα πλέον θα κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον αυτών που έδωσαν τις εντολές για να τελούν οι φύλακες τα εγκλήματα.
Η εταιρεία έκανε μήνυση στον π. Χριστόδουλο καταθέτοντας γι’αυτόν ένα κυριολεκτικά λιβελογράφημα με ψευδή στοιχεία. Η υπόθεση κατά του π. Χριστοδούλου εκδικάστηκε και αυτή σήμερα και όπως ήταν φυσικό, όλα τα «απόβλητα του μεταλλείου» που προσπάθησε να ρίξει η εταιρεία στο πρόσωπό του, δεν στάθηκαν ικανά να τον βλάψουν και φυσικά ο Δικαστής και η κα Εισαγγελέας με την πρότασή της, αναγνώρισαν ομοφώνως την αθωότητά του και απέρριψαν όλες ανεξαιρέτως τις εις βάρος του κατηγορίες. Ως φίλος της Χαλκιδικής εύχομαι ποτέ η περιοχή σας να μην δεχθεί παρόμοια «απόβλητα μεταλλείων». Θέλω να επισημάνω ότι η δίκη στο ακροατήριο διεξήχθη σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα, οι παρευρισκόμενοι μεταλλωρύχοι και άνθρωποι της εταιρείας είχαν άψογη συμπεριφορά, πράγμα που τιμά και τους ιδίους και τους εργοδότες τους και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω. Πιστεύω ότι όλοι κατανοούν ότι πρέπει στην περιοχή να τηρείται ο νόμος. Ευχαριστώ πολύ τους φιλόξενους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας που μας βοήθησαν αυτές τις 3 ημέρες στο δύσκολο δικαστικό Γολγοθά.


Κανελλόπουλος Ιωάννης
Δικηγόρος εκ Πατρών










1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε τον Πάτερ Χριστόδουλο τον δικηγόρο κ Κανελλοπουλο και τους 8 ανθρώπους,που κατάφεραν να αρχίσουν το "ξήλωμα του πλεκτού"
Έγινε η αρχή του τέλους των χρυσοθήρων.
ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ