Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τ.Ε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλκιδικής


25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Χαλκιδική 25/3/2012

Η απάντηση στους μεγαλοεργολάβους και τους απολογητές τους στα ΜΜΕ δεν άργησε να έρθει. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πρωτοβουλιών κατοίκων και των αγωνιζόμενων κομματιών, να γίνουν οι παρελάσεις  διαδηλώσεις ανατροπής, χιλιάδες κάτοικοι των χωριών τις Β. Χαλκιδικής έδωσαν το παρόν από νωρίς στην Ιερισσό. Απέναντι στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τις αστυνομικές δυνάμεις, οι κάτοικοι κατέστησαν σαφές πως όσες συμφωνίες και αν συνάψουν κάτω από το τραπέζι με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. , όσες φορές και αν χρησιμοποιήσουν τους τραμπούκους για να δείρουν τους κατοίκους, όσες φορές και αν παρατάξουν την αστυνομία για να
καταστείλει, τόσο η μάχη για διεκδίκηση καλύτερων όρων διαβίωσης , αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοπρεπών όρων δουλειάς και επιβίωσης θα φουντώνει.
Μια μάχη απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου και της πολιτικής του αυτή τη στιγμή όσο και αν είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν μπορεί παρά να είναι αντικαπιταλιστική καθώς το ίδιο το σύστημα γεννά τους Πάχτες, Μπόμπολες και το σύνολο της πριμοδότησης του κέρδους έναντι της ζωής και του περιβάλλοντος, δεν μπορεί παρά να είναι και μια μάχη αξιοπρέπειας.
Αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτούς που βγήκαν πάλι στην εξέδρα των επισήμων ζητώντας ψήφο, αξιοπρέπεια απέναντι σε κάθε μορφής κατασταλτικό μηχανισμό που θέλει να ακυρώσει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή, αξιοπρέπεια αυτών που δίνουν εδώ και χρόνια τον αγώνα και δεσμεύονται ότι δεν θα τον σταματήσουν.
Η απάντηση των κατοίκων
Η επιβεβαίωση της στοχοποίησης των πολιτικών υπευθύνων κατά τη σημερινή παρέλαση ήρθε πολύ γρήγορα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι ήρθαν απέναντι στο πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής τους. Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, περιπολικά έπιασαν το νήμα της καταστροφικής ¨εκδρομής¨ των υπαλλήλων της εταιρίας στο βουνό που είχε γίνει στις 20 Μαρτίου. Οι δυνάμεις αυτές αποβιβάστηκαν κυριολεκτικά στην περιοχή (τέτοια δύναμη δεν δικαιολογεί ολόκληρη η κεντρική Μακεδονία) και με πρωτοφανή βιαιότητα, βροχή από χημικά , άγριο κυνηγητό και προσαγωγές προσπάθησαν να επιβάλλουν καθεστώς γκρίζας ζώνης μεταξύ των χωριών και της ορεινής περιοχής.
Διαψεύδοντας θέσεις περί μειοψηφιών και περιθωριακών ακτιβιστών, οι κάτοικοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους απέναντι στη νέα επίθεση του κράτους. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το βουνό στις ορέξεις των πολυεθνικών και ότι η ανάπτυξη της τρόικας και της κυβέρνησης που τους δίνει το σχοινί που θα κρεμαστούν δεν τους χωράει. Ο αγώνας για το περιβάλλον δεν μπορεί να μην είναι αγώνας ενάντια στα μνημόνια, δεν μπορεί να μην είναι αγώνας  οργανωμένος από τις ίδιες τις συνελεύσεις κατοίκων, και επειδή ακριβώς είναι τέτοιος δείχνει τις αντοχές, τη δυναμική και τη μαχητικότητά του.
Μόνο ισχυρές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και της πολυεθνικής θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα σημερινά γεγονότα. Αυτό που αντιλαμβάνεται η πολιτική του κεφαλαίου σαν συμφέρον του τόπου και σαν πολιτική για τους κατοίκους συγκρούστηκε με τη πραγματική θέληση των κατοίκων. Η αντίληψη περί συναίνεσης και συμφιλίωσης έσπασε. Δεν λένε και οι δύο πλευρές τα ίδια δεν εκπροσωπούν και οι δύο τους κατοίκους, δεν παλεύουν για τα ίδια συμφέροντα. Η σημερινή σύγκρουση δείχνει την αταλάντευτη πάλη του λαού απέναντι στις πολυεθνικές και την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ -ΔΝΤ , και αυτή η σύγκρουση θα συνεχιστεί.
-Έξω οι χρυσοθήρες από τη Β. Χαλκιδική.
- Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με κοινωνικό έλεγχο.
- Κατάργηση του χουντικού μεταλλευτικού κώδικα – Αποχαρακτηρισμός της περιοχής από μεταλλευτική.
- Άμεση αποκατάσταση της περιοχής από τις ζημιές που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη δράση των εταιριών.
- Όχι στην βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης» - Αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών.


Τ.Ε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλκιδικής

3 σχόλια:

ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ είπε...

Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ! Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!... ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΧΑΘΗΚΑΜΕ!

1977 είπε...

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ...ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!...ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ,ΑΡΧΕΣ,ΑΞΙΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ''ΠΟΝΑΜΕ''ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟN; ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ; ΚΡΙΜΑ...ΑΡΑΓΕ, ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ; ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ...ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κΤοσκα και σε όλα τα παιδιά που πρωτοστατούν στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για την σωτηρία του τόπου τους, κόντρα στα αρπάχτηκα.
Ο κΤοσκας σήμερα με δυο κουβέντες τους έκανε να χάσουν τα λόγια τους. Ο μεν δήμαρχος? στην ερώτηση για το όφελος από την δραστηριότητα είπε «τα λεφτά δεν παίζουν σημασία», και ο αντιδήμαρχος? βασιζόμενος στην ανέχεια στην όποια έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, (ξεχνώντας φυσικά ότι τουλάχιστον την μίση ευθύνη φέρει το κόμμα το όποιο είναι ενεργό μέλος) «πουλαει» χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δεν κάνει λόγο φυσικά ότι οι λίγες στη πραγματικότητα θέσεις που υπόσχεται? (μα καλά στέλεχος της εταιρείας είναι?), εκτος από πρόσκαιρες είναι και καταστροφικές για πολλές άλλες που υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον βάση της δυναμικότητας της «ευλογημένης» αυτής περιοχής που έχουν βάλει στόχο ξένοι και Έλληνες χρυσοθήρες.
Αυτά μας είναι γνωστά, όπως επίσης και η στάση των ΜΜΕ.
Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αγανάκτησε βλέποντας σήμερα την εκπομπή της ΝΕΤ.
Είδαμε λοιπόν την αδιάφορη προσωπικότητα κατά την ταπεινή μου γνώμη «αριστερο» κ Δημαρά, να προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους από τους «λαθρεπιβάτες ,ναυαγούς του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική που ταυτίστηκαν με τον κΠαχτα και την εταιρεία.
Γεια σου Γιάννη, σου Χρήστο!!!!
Γεια σου Χρήστο που έστειλες τα ΜΑΤ την Κυριακή 25 Μαρτίου (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες) εναντίον των πολιτών που εσύ είσαι δήμαρχος. Των ΜΑΤ που εσύ ζήτησες να είναι «ιχυρή δύναμη» και όσο περισσότεροι ήταν, τόσο ποιο ισχυρή ήταν η «δόση» των χημικών που έριξαν εναντίον των πολιτών του Καλλικρατειου δήμου Αριστοτέλη χωρίς αίτια. Χωρίς καμία δικαιολογία.
Κύριε Δημαρα αδιάφορη προσωπικότητα ήσουν μέχρι το πρωί. Τώρα είσαι «εγκληματικά αδιάφορη προσωπικότητα»
Το «δηλητήριο με το όποιο έχουν ποτίσει περιοχή οι αιρετοί μας»,είναι πολύ χειρότερο και από το κυάνιο με το όποιο σκοπεύουν να ποτίσουν την περιοχή μας οι πολυεθνικές.
Θα πληρώσουν όμως! Η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ προχθές είναι η αρχή του τέλους τους.
Γιαννης.....