Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Όλο και περισσότεροι στα συσσίτια – Δεν έχουν ούτε γάλα για τα παιδιά!

Γάλα για τα παιδιά τους αναζητούν Ηρακλειώτες που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη στην οικογένειά τους.

Το καθημερινό φαγητό στο πιάτο αποτελεί ζητούμενο για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που είτε έχουν μείνει χωρίς δουλειά είτε κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους αφού τα δάνεια «τρέχουν» και τα έσοδα εκμηδενίζονται.

Η ανάγκη, όμως, του κόσμου έχει ενεργοποιήσει ομάδες ανθρώπων, φορείς και συλλόγους που προσπαθούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Ψάχνουν γάλα για τα παιδιά τους…

Γονείς απευθύνονται στο κιόσκι των Πολιτών Κατά του Χρέους για να βρουν λίγα εύρω να
αγοράσουν γάλα για
τα παιδιά τους.

«Υπάρχει γυναίκα που μου είπε ότι έφτιαξε μία πατατοσαλάτα με τηγανόλαδο γιατί δεν είχε λάδι να δώσει στα παιδιά της», αναφέρει στην «Πατρίδα» ο κ. Γιάννης Μουντουφάρης. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «όσο ζω, τέτοιες ιστορίες, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, δεν έχω ξανακούσει».

Περισσότεροι στα συσσίτια

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανθρώπων που περνά από τα συσσίτια που διοργανώνει η 1η δημοτική κοινότητα Ηρακλείου. Συνολικά 450 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Έλληνες, διασχίζουν κάθε μήνα το κατώφλι της κοινότητας για να απολαύσουν ένα πιάτο φαγητό.

Η πρόεδρος της κοινότητας, κ. Ελένη Κλειδά Κυριακίδη, αναφέρει ότι, δυστυχώς, κάθε φορά που γίνεται ένα συσσίτιο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν προλαβαίνουν να πάρουν ούτε μία από τις 50 τσάντες που μοιράζονται αφού από τη στιγμή που ανοίγει τις πόρτες της η κοινότητα γίνονται ανάρπαστες. «Η ανάγκη είναι μεγαλύτερη», αναφέρει.

Όσο αφορά στην εικόνα που αντικρίζει κάθε φορά, περιγράφει«υπάρχουν και «νεόπτωχοι» στα συσσίτια, από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να έχεις ένα σπίτι, πρέπει να πληρώσεις τη ΔΕΗ, χαράτσια, μειώνεται ο μισθός και η σύνταξη, δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν κανονίσει τη ζωή τους, οι πιο πολλοί Έλληνες έχουν δάνεια, όμως, βγαίνεις από τον προγραμματισμό σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα. Όμως, θέλω να το βλέπω αισιόδοξα, στεναχωριέμαι για τη νέα γενιά…».

Η κ. Κλειδά Κυριακίδη αναφέρει πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει εθελοντικό ιατρείο, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου.

Υπενθυμίζεται ότι τα συσσίτια γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9 ως τις 11.30 το πρωί.

Οι Έλληνες μπορούν να περνούν από την κοινότητα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και οι αλλοδαποί κάθε Τετάρτη. Η κοινότητα συγκεντρώνει διάφορα είδη, όπως ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, πεσέτες, σεντόνια και τρόφιμα, καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι στα γραφεία της (Οδός Πλαστήρα 27, Τηλ.2810-390114).

Της Κατερίνας Μυλωνά

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ μέσω: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: