Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοίδης: Πρέπει να μειωθούν οι φόροι και οι έκτακτες εισφορές

Την πεποίθησή του ότι θα πρέπει να μειωθεί η επιβάρυνση από φόρους και έκτακτες εισφορές, που έχουν μπει τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των μέτρων εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Παράλληλα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ξεκαθάρισε πως το μισθολογικό κόστος δεν είναι το πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα, ενώ δήλωσε πως στόχος θα πρέπει να είναι η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική στις επενδύσεις.

Πάντως, ο κ. Χρυσοχοίδης επεσήμανε μεν τη σημασία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης για τα εργασιακά, ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν υπάρχει ή όχι θέμα 13ου και 14ου μισθού.

Όσον αφορά το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε πως είναι δικαίωμά του να θέσει
υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, όταν θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες και δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, όπως αυτή κατατέθηκε στη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου. “Είπε το αυτονόητο και σε αυτό συμφωνώ” δηλαδή «πως μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις της χώρας, θα πάμε σε εκλογές από τη βάση«, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοίδης.

Ωστόσο, επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη φράση ότι “πετύχαμε στα μεγάλα και αποτύχαμε στα καθημερινά” λέγοντας πως “συνεχίζεται αμετανόητα η στρατηγική του λάθους”. “Για να διορθώσουμε τα λάθη μας” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης “πρέπει πρώτα να τα παραδεχθούμε” κατέληξε.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: