Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές θα ζητήσει ο Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ανάληψη πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της διεξαγωγής εκλογών θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που θα έχει την Τρίτη στις 12:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς αναζητά τρόπους για να ματαιώσει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την οποία θεωρεί καταστροφική γιατί “προκαλεί έμμεσο εθνικό διχασμό και διακινδυνεύει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι η κορυφαία επιλογή του ελληνικού λαού”.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς εξετάζει τρόπους για την πρόκληση εκλογών που θεωρεί ότι είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση την χώρα. 

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή υποστηρίζει η ΝΔ και εξετάζει ακόμη και την ομαδική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος για να προκαλέσει την διεξαγωγή εκλογών.  Η ΝΔ θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει και επιχειρεί να αποδράσει αλλά “αντί να αποχωρήσει έντιμα δυναμιτίζει τα πάντα”. 

Στην δήλωσή του μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “αδίστακτο και επικίνδυνο”. 

“Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές µου, σας βγάζω από την Ευρώπη»! Αφού εκβιάζει µε την πρόταση µοµφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Οµάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάµεσα στον φόβο της και το θυµό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούµε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασµό στον Ελληνικό λαό. Αφού δεν µπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δηµοκρατία, προσπαθεί να κάνει
συνένοχό του ολόκληρο τον Ελληνικό λαό”, αναφέρει ο κ. Μιχελάκης.

Την Τετάρτη θα αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. 

Η συζήτηση θα είναι τριήμερη, ενώ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα διεξαχθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Κατόπιν αυτών δε θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη η ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες διακόπτονται για δύο ημέρες μέχρι την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης. 

Να σημειώσουμε τέλος, ότι η ΝΔ θα παρευρεθεί εν τέλει στη συζήτηση και την ψηφοφορία, αν και αρχικά είχε δηλώσει πως θα απέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: