Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Ποδαρικό» με απεργίες από γιατρούς και φαρμακοποιούς

Με τον νέο χρόνο ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας. Γιατροί και φαρμακοποιοί αντιδρούν με τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας και τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και οι συνάδελφοί τους του ΙΚΑ απεργούν από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012. Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) τονίστηκε ότι για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 και 3 Ιανουαρίου. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται κυρίως για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα διαμορφωθεί στο 15%, με οριζόντια μείωση 1,5% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων και με επιπλέον μείωση 1,5%, η οποία θα γίνεται κλιμακωτά. Η δεύτερη μείωση αφορά φαρμακεία τα οποία κάνουν τζίρο 40.000 ευρώ και άνω τον μήνα.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: