Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΡΤ στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δηλώσεις του Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε συνέντευξη Τύπου


Η ΕΡΤ σταθερά στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), όπως με συνέπεια πράττει εδώ και χρόνια, ως βασικός χορηγός. Αυτό αποδεικνύει και η χθεσινή απόφαση του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης να κάνει μία μοναδική εξαίρεση στις περικοπές στις οποίες προβαίνει και να διαθέσει ολόκληρο το ποσό της χορηγίας προς το ΦΚΘ. Την ανακοίνωση έκανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Λάμπης Ταγματάρχης, μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3, Κώστα Μπλιάτκα και τον διευθυντή του ΦΚΘ, Δημήτρη Εϊπίδη. 
«Στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, το βαθμό δυσκολίας της οποίας τον γνωρίζουμε όλοι, η
δημόσια τηλεόραση έρχεται να παίξει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, ενισχύοντας την ελληνική παραγωγή - είτε στην τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο»,τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ταγματάρχης, ανακοινώνοντας ότι το ποσό της χορηγία για το ΦΚΘ παραμένει στις 250.000 ευρώ (μετρητά και διαφημιστικός χρόνος). 
Ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΡΤ να στηρίξει τους δημιουργούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όπως και τις εταιρείες παραγωγής, τονίζοντας ότι «από την κρίση δεν θα βγούμε μόνο λυτρώνοντας τα οικονομικά μεγέθη, αλλά ενισχύοντας το ηθικό, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, απ΄ όποιο μετερίζι και αν ο καθένας εργάζεται και παράγει»
Στα σημαντικά βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η δημόσια τηλεόραση σε περισσότερα από δέκα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα, αλλά και τα τελευταία δύο χρόνια στο εξωτερικό, όπως αυτά του Λος Άντζελες και του Λονδίνου, που έστησαν «μία τρελή παρέα Ελλήνων», όπως τους χαρακτήρισε, που κάνουν τα πάντα για να προωθήσουν τις καλές ελληνικές παραγωγές. 
«Το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής μας δίνεται πολύ γρήγορα από τους πόρους του 1,5% του ανταποδοτικού τέλους στους Έλληνες κινηματογραφιστές, το γεγονός ότι απεγκλωβίσαμε τις διαδικασίες και έγκυροι και υπεράνω υποψίας άνθρωποι του κινηματόγραφου θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, πιστεύω ότι είναι λίγα από αυτά που μπορώ να σας αναφέρω», τόνισε ο κ. Ταγματάρχης. 
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, κ. Κώστας Μπλιάτκας χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση προνομιακό εταίρο του ΦΚΘ, ένα «κεκτημένο πολιτισμού», όπως είπε για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΡΤ3 διαθέτει τις δυνάμεις της στηρίζοντας την Τέχνη που ανθεί, υπενθυμίζοντας ότι διαθέτει αξιόλογους σκηνοθέτες που έχουν διακριθεί, όπως πέρυσι η Κυριακή Μάλαμα. 
Τέλος, ο διευθυντής του ΦΚΘ, κ. Δημήτρης Εϊπίδης, χαιρέτισε την ουσιαστική παρουσία της ΕΡΤ και τη συνέχιση της συνεργασίας πολλών ετών, που πατάει, όπως είπε, σε γερά θεμέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: