Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου" η κυβέρνηση, λέει ο Σαμαράς

Ευρεία σύσκεψη έγινε το πρωί στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού όπου ξεκαθαρίστηκε το πολιτικό και επικοινωνιακό πλαίσιο για την δικαιολόγηση της απόφασης της ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος οι κύριοι Κώστας Τασούλας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Μιχελάκης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σταμάτης, Χρήστος Σταικούρας, Νότης Μηταράκης Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Βαγγέλης Αντώναρος, Προκόπης Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιώργος Κουμουτσάκος. Πρόκειται για τα βασικά πρόσωπα που ήδη από χθες το βράδυ βγαίνουν στα

Μέσα Ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνησης συνεργασίας γιατί στο σημείο που είχαν φθάσει τα πράγματα λόγω των χειρισμών του κ. Παπανδρέου κινδύνευε η σταθερότητα της σχέσης της χώρας με την Ευρωπαική Ένωση. Από εκεί και πέρα η γραμμή άμυνας της ΝΔ είναι ότι η κυβέρνηση θα είνα “ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου” και συγκεκριμένα να εξασφαλίσει την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές με ημερομηνία την 19 Φεβρουαρίου. Η ΝΔ λέει ότι στον σύντομο βίο της η κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πάρει νέα επαχθή μέτρα.
Όσο για τα πρόσωπα που θα επανδρώσουν την κυβέρνηση συνεργασίας η ΝΔ επιδιώκει να έχει την μικρότερη συμμετοχή και αν είναι δυνατόν να μην συμμετάσχουν καθόλου δικά της στελέχη. Είναι πάντως ερώτημα αν δεχθεί τελικά να αναλάβει θέση αντιπροέδρου ο κ. Σταύρος Δήμας όπως ακούγεται. Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της ΝΔ έχει απαιτήσει να αλλάξουν τα πρόσωπα σε πέντε κομβικά υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Εθνικής Άμυνας και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις ο κ. Σαμαράς έχει αποκλείσει την πιθανότητα συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση στελεχών από το ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και την Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.  



www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: