Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ποινές φυλάκισης 26 μηνών για το έγκλημα στην Μήλο




Το Τριμελές Πρωτοδικείο της Σύρου αποφάσισε να επιβάλλει ποινές φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή σε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και το αφεντικό της εταιρεία S&B κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, για το οικολογικό έγκλημα στην Μήλο. Η εταιρεία αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά ανηλίκου.

Η S&B για την απόφαση του δικαστηρίου της Σύρου: “Πώς έγινε αυτό;”

Απαλλάχθηκε για δυο από τις τρεις κατηγορίες η S&B στη δίκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο. Ειδικότερα, η εταιρεία απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες πρόκλησης σωματικών βλαβών και
περιβαλλοντικής ρύπανσης, ενώ κρίθηκε ένοχη για την περιβαλλοντική υποβάθμιση, απόφαση για την οποία και άσκησε έφεση.  Σε ανακοίνωσή της η S&B αναφέρει:
“Με αίσθημα δικαίωσης δέχθηκε η κοινότητα της S&Β την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη που έληξε σήμερα στη Σύρο, σχετικά με κατηγορίες πρόκλησης βλαβών στην υγεία και περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Μήλο. Από την άλλη μεριά, μας προξενεί έκπληξη η καταδίκη των στελεχών μας, έστω και με αναστολή… Η συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: