Κυριακή 1 Μαΐου 2011

H υπόθεση “Μεταλλεία Κασσάνδρας” τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Αναζητώντας τον Ελληνικό Χρυσό

Ο χρυσός…. του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Tην Δευτέρα 2 Μαΐου στις 11:00 το βράδυ, οι “Νέοι Φάκελοι” του ΣΚΑΪ ερευνούν την υπόθεση “Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής”. Ο Τάσος Τέλλογλου και οι “Νέοι Φάκελοι” ταξιδεύουν στα Μαντεμοχώρια, μπαίνουν μέσα στις στοές του μεταλλείου Στρατονίκης και καταγράφουν τα “υπέρ” και τα “κατά” του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που έχει διχάσει την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, πραγματοποιούν ένα μεγάλο οδοιπορικό στην περιοχή (τέσσερις ολόκληρες μέρες έμεινε στα μέρη μας ο Τάσος Τέλλογλου) και μαζί με τον εκπρόσωπο των πολέμιων της επένδυσης αναζητούν τα ανεξίτηλα σημάδια αιώνων μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Ελληνική γη.
Ήδη από το τρέιλερ που παίζει ο ΣΚΑΪ, η εκπομπή προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ελπίζουμε ότι θα ακουστούν επιτέλους κάποιες αλήθειες που αποκρύπτονται συστηματικά!

ΠΗΓΗ:ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τελογλου έκανε ρεπορτάζ για τον Ελληνικό χρυσό ,αλλά δεν ξέρω αν τόσο αυτός αλλά και οι τηλεθεατές στην κεντρική και νότια Ελλάδα που ίσως δεν γνωρίζουν το θέμα έγιναν ποιο σοφοί? Δηλαδή ο Τελογλου ας πούμε ότι γνωρίζει, οι τηλεθεατές κατάλαβαν ότι η εταιρεία στα βουνά( εκείνα που τον έκαναν να παραμιλά επαναλαμβάνοντας ότι είναι πανέμορφα) σχεδιάζει να κάνει ανοιχτή εξόρυξη και μάλιστα όχι μόνο στις Σκουριές αλλά σχεδόν σχόλη την έκταση που έχει η εταιρεία χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα το δημόσιο πάνω στα ορυκτά (αυτό το είπε) αλλά μόνο οι μέτοχοι? Δεν έπρεπε να ενημερωθεί και να μας ενημερώσει τι σημαίνει ανοιχτή εξόρυξη?
Πως γίνεται εκεί που γίνεται, και να δούμε επίσης και στον χάρτη της εταιρείας σε ποσά σημεία και που ,πόσο μακριά από κατοικημένες περιοχές, σχεδιάζουν να κάνουν επιφανειακή εξόρυξη αφού μπήκε στον κόπο να «ανοίξει τον φάκελο.» Οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα νομίζουν πως μια από τα ιδία υπόγεια εξόρυξη πρόκειται να γίνει.
Αν έκανε αυτά τα ερωτήματα και έπαιρνε τις απαντήσεις, δεν θα καταλάβαινε κι αυτός κι εμείς, όλοι τέλος πάντων γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να επιτρέψει να γίνει αυτό το πράγμα πάνω από το κεφάλι του?
Η Καραβασιλη τι είπε ότι για λογούς «μικροπολιτικής» δεν προχωρεί το έργο? Εγώ πιστεύω το αντίθετο ότι εξαιτίας «μικροπολιτικής» κυρία Καραβασιλη προχώρησε όσο προχώρησε.
Δεν είναι κυρία Καραβασιλη εξαιτίας «μικροπολιτικής» το ποτέ πήγε, η ΜΠΕ για Γνωμοδότηση στο Νομ.Συμβουλιο, και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έχει σχέση με την «μικροπολιτική διαμάχη» ακριβώς όπως εσείς την θέσατε?
Δεν είναι αποτέλεσμα «μικροπολιτικής» η ψήφιση της ΠΠΕΑ από τον Σουφλιά δυο ημέρες πριν τις εκλογές, η τελευταία πολιτική πράξη του δηλαδή πριν πάει σπίτι του?
Ο λόγος κυρία Καραβασιλη που δεν «περπατά» η δραστηριότητα είναι γιατί εμείς η μόνη «σταθερή αξία» οι κάτοικοι της Β/Α Χαλκιδικής δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καταστρέψει τον τόπο μας και να υποβαθμίσει την ζωή μας για να αυξήσουν τις καταθέσεις τους οι μέτοχοι των πολυεθνικών .Αν είχατε έρθει όπως μας είχατε υποσχεθεί και φυσικά δεν το τηρήσατε, θα το είχατε καταλάβει καν τουλάχιστον δεν θα υπαινισσόσαστε το λόγο «μικροπολιτικής» .Συν της άλλης μας υποτιμάτε κι εμάς (που όπως σας έχουμε δώσει να καταλάβετε είμαστε σχεδόν η καθολική πλειοψηφία), και τον αγώνα μας,
Δεν είναι λοιπόν «η μικροπολιτική» αν αναφεστε στην όποια κόντρα Δρειβερλεγκα –Παχτα γιατί (για του λόγου το αληθές) θα σας πω ότι τα προηγούμενα πέντε –πεντέμισι χρόνια επί Νέας Δημοκρατίας ο Δρειβελεγκας ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης κι ο Παχτας είχε ρεπο
ΥΓ……Ο Τελογλου τόσες ερωτήσεις έκανε τον Αρβανιτη,αλλα δεν τον ρώτησε σε ποια μεταλλεία θα δουλέψουν τα παιδιά του, αφού δεν θα υπάρχουν μεταλλεία θα έχουν τελειώσει, και μαζί αυτά και η Χαλκιδική όπως την ξέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφος εστί ο επαγγελματίας εκείνος που ασχολείται με ένα θέμα συγκεντρώνοντας πληροφορίες με σκοπό την ενημέρωση του πολίτη...Εσείς κ.Τέλλογλου τι ακριβώς κάνατε στην εκπομπή σας;;;Που είναι οι άνθρωποι που σας μίλησαν για τις αντιρρήσεις τους για την επένδυση και μάλιστα τεκμηριωμένα;Γιατί επιλέξατε να παρουσιάσετε μόνο τον κ. Παπαγεωργίου και αυτόν ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσιάσατε ως ρομαντικό ακτιβιστή που παλεύει μόνος του με τα θηρία ωσάν Δον Κιχώτης...;Σας πληροφορώ λοιπόν πως είμαστε πολλοί που αγωνιζόμαστε κι αν σας βαστάει ελάτε να μας δείτε!!!!!!!!!!