Ντοκιμαντέρ

                       Εξόρυξη χρυσού στον Κάκαβο-Σκουριές




Από το μεταλλείο Σκουριών στο όρος
Κάκαβος θα προέρχονται κολοσσιαίοι όγκοι εξόρυξης σε περιοχή που είναι
παρθένο δάσος, ενώ θα αποστραγγιστεί το βουνό από τα νερά του, τα οποία
αποτελούν το μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής».



                                        Zeitgeist: the movie

Ένα ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από 3 μέρη που αποσαφηνίζει την πυγή της χριστιανικής πίστης ,το πώς οι τράπεζες έχουν πάρει τον έλεγχο μέσα στον 20ο αιώνα και τέλος πως αυτά τα δύο συνδέονται με όλους τους πολέμους του 20ου και 21ου αιώνα.

                                                        Zeitgeist: Addendum


Η αποτυχία του κόσμου μας να λύσει τα ζητήματα του πολέμου,της φτώχειας και της διαφθοράς είναι αποτέλεσμα της τεράστιας άγνοιας που μας διακατέχει όλους σχετικά με το τι πραγματικά καθοδηγεί την ανθρωπινή συμπεριφορά, ώστε να ξεκινήσουμε διορθώνοντάς το.

Το Zeitgeist Addendum απευθύνεται στην αληθινή πηγή της αστάθειας στη κοινωνία μας, ενώ προσφέρει τη μονή θεμελιώδη και μακροχρόνια λύση.




                                                  Zeitgeist: Moving Forward




Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους".

Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού


                                              the corporation





Από τα τέλη του 18ου αιώνα που μια Αμερικανική νομική απόφαση όρισε ότι το οργανωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας είναι νόμιμα ένα νομικό πρόσωπο ,έδωσε σε αυτήν τη δύναμη να γίνει η κυρίαρχη οικονομία ,πολιτικά και κοινωνικά σε ολόκληρο τον πλανήτη .Αυτή η ταινία κάνει μια βαθιά ψυχολογική εξέταση στο μοντέλο της εταιρίας χρησιμοποιώντας διάφορες μελέτες. Αυτό που αποδεικνύει είναι ότι αυτό το νομικό πρόσωπο δρα σαν ένας τυπικός ,καταστροφικός ψυχοπαθής χωρίς ίχνος συνείδησης. Επίσης μας δείχνει πόσο μεγάλη απειλή είναι αυτός ο ψυχοπαθής για τον κόσμο μας και το μέλλον μας και πως μερικοί άνθρωποι με θάρρος, αποφασιστικότητα και εξυπνάδα προσπαθούν να τον σταματήσουν.

                                                 Κυνήγι θησαυρού


“Θησαυρός” είναι η μνήμη, η συλλογικότητα, το πάθος, η δύναμη και η αξιοπρέπεια των γυναικών και αντρών κάθε ηλικίας, που με τους αγώνες τους εμπλουτίζουν αυτή τη στρογγυλή γή. “Θησαυρός” είναι η αντίσταση σε αυτό το παράλογο σύστημα, που υποβαθμίζει οικτρά τον πλανήτη και τις ζωές όσων τον κατοικούμε. Κομμάτι του “θησαυρού” συνεπώς, οι αγώνες των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής. Η “Μεγάλη απεργία” των μεταλλωρύχων το 77 ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Η δυναμική και νικηφόρα αντίσταση των κατοίκων της Ολυμπιάδας ενάντια στον παραλογισμό της μεταλλουργίας χρυσού και στην καταστροφή του τόπου τους. Η εναντίωση στα τωρινά σχέδια της εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές.

                                                  Debtocracy


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take -- Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.


                                                          Σκουριές