Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Bob Marley ala Larissa

Ιδιωτικοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχου με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ!

Πηγη:ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Maurits Cornelius Escher - Eye 1946
Τη δυναμική είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών, τόσο στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης όσο και στους περιβαλλοντικούς ελέγχους, σηματοδοτεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ “για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης”. Ένα σχέδιο νόμου που και το ίδιο ετοιμάστηκε, σύμφωνα με άρθρο του www.alterthess.gr, από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο, τη γνωστή και μη εξαιρετέα ENVECO!
Αυτά που διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να έχουμε δει ακόμα το ίδιο το σχέδιο νόμου, είναι αρκούντως ανησυχητικά. Καταργείται η υποχρεωτική περιβαλλοντική αδειοδότηση για μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα τον υποδεκαπλασιασμό  των ΜΠΕ που θα κατατίθενται ετησίως. Για τις μελέτες που θα κατατίθενται, η “απλοποίηση” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής καταπληκτικά:
  • Κατάργηση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ) που θεσπίστηκε με το νόμο 3010/2002 και αντικατέστησε την Προέγκριση Χωροθέτησης.
  • Κατάργηση των συνυπογραφών άλλων Υπουργών
  • Τυποποιημένες περιβαλλοντικές μελέτες υπό μορφή πινάκων και προεπιλεγμένων απαντήσεων (check list).
  • Αξιολόγηση των μελετών (και) από ιδιώτικες εταιρείες οι οποίες θα συντάσσουν το σχέδιο απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και θα το εισηγούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες!
  • Έγκριση περιβαλλοντικών όρων ακόμα κι αν δεν έχουν γνωμοδοτήσει όλοι οι συναρμόδιοι φορείς!
  • Στην περίπτωση που λείπουν ουσιώδεις γνωμοδοτήσεις ή είναι αντικρουούμενες, ένα Συμβουλίο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, αγνώστων στοιχείων και προθέσεων, θα αναλαμβάνει να δώσει λύση και θα εισηγείται στον Υπουργό έγκριση ή απόρριψη
Θεσπίζονται επίσης υποχρεωτικές

Το ζήτημα είναι .....να μη γιν!!!!!

πηγη:Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Το παρακάτω άρθρο από την ιστοσελίδα www.voria.gr δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτό που καθορίζει τις κινήσεις της εταιρίας και σηματοδοτεί τη δράση της, δεν είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ και τον νέο Υπουργό Καταστροφής του Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου αλλά, φυσικά, η τιμή του χρυσού και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος που θα αποκομίσουν από τη γη μας! Αύξηση, λοιπόν, του αποθέματος του χρυσού στις Σκουριές και στην Ολυμπίαδα, καθώς και "νέα πήγή" στις Σκουριές (έξτρα 828.000 ουγκιές χρυσάφι) σημαίνει ότι τα 700 μέτρα διάμετρος και 200 μέτρα βάθος του κρατήρα μπορεί ναι γίνουν 1000 1500 μέτρα...... και όρεξη να έχεις να μετράς με τη μεζούρα! Και η Βόρεια Χαλκιδική ένα τεράστιο....σουρωτήρι! Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι κινδυνολόγοι!
Από το β' τρίμηνο 2012 η παραγωγή χρυσού στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Η European Goldfields εκτιμά ότι η παραγωγή χρυσού από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και συγκεκριμένα από την περιοχή της Ολυμπιάδας

15 Ιουλ 2011 - 13:40



Το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Δήλωση Παπακωνσταντίνου για το δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα"

πηγή:ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

Η αθλιότητα συνεχίζεται. O γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θ. Αναστασιάδης, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση λάσπης εναντίον μου.
Η επίθεση άρχισε από τη στιγμή που απάντησα στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση φορολογικών εκκρεμοτήτων του.  Η σχετική, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, πολυετής διερεύνηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικές παραβάσεις του κ. Αναστασιάδη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», ολοκληρώθηκε και το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τις δικές της ενέργειες.
Το τελευταίο «εύρημα»

Για δες ρε έναν Υπουργό αρμόδιο για τα αυθαίρετα

ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

πηγη:ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ
Από το Πρώτο Θέμα
Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε...
αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης. Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν

Στον αέρα η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου για την χρήση του ΧΥΤΑ Πολυγύρου

Πηγη:ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
 Η απόφαση  της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου που αφορά την αποδοχή της  μεταφοράς και ρίψης απορριμμάτων από τον δήμο Αριστοτέλη, στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου, δεν πατάει πουθενά και είναι στην κυριολεξία στον αέρα αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις αιρετών  και παραγόντων του ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Πολυγύρου το δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου στην παρούσα φάση είναι αναρμόδιο να αποφασίσει για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του ΧΥΤΑ  Συγκεκριμένα:
Α. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  στην παρούσα φάση αρμόδιος να αποφασίσει για το αν θα δεχθεί επιπλέον απορρίμματα ή όχι στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου είναι η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και όχι το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Περισσότερες θέσεις εργασίας προσφέρει ο νομός Χαλκιδικής, σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας των εποχικών προσλήψεων στον τουρισμό. Η Χαλκιδική βρίσκεται στην καλύτερη θέση με 4.562 προσλήψεις με πλήρους απασχόλησης, 1.748 μερικής και 483 εκ περιτροπής εργασίας......


Ακολουθεί ο Nομός Ημαθίας, με 2.690 προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, 1.117 με μερική και 43 με εκ περιτροπής.

Σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2010, η Χαλκιδική εμφανίζεται «ανθεκτική» στην οικονομική κρίση, καθώς ο αριθμός των προσλήψεων φέτος έχει αυξηθεί.

Στον αντίποδα βρίσκεται το Κιλκίς, όπου μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011 δηλώθηκαν συνολικά μόνο 1.143 προσλήψεις. Στην Πέλλα και στις Σέρρες οι προσλήψεις με μερική απασχόληση ήταν περισσότερες από αυτές με πλήρη.

www.halkidikinews.gr

X-TV ΧΥΤΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ 8-7-11

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Δημιουργία μητρώου εθελοντών -Έναρξη υποβολής αιτήσεων εθελοντών

πηγη:3feeet

Σε συνέχεια της σύστασης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αριστοτέλη, ο δήμος προσκαλεί τους δημότες του να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, με στόχο τη δημιουργία μητρώου εθελοντών του Δήμου μας. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στα κατά τόπους γραφεία των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και στην ιστοσελίδα του δήμου.

καλημέρα σας!!

Επιτέλους πίσω στο χωριό!! Το μεσημέρι θα ανανεωθεί το blog για τα θέματα του σαββατοκύριακου!! Μείνετε συνδεδεμένοι για νεότερα!! Και πάλι καλή σας μέρα!!
Published with Blogger-droid v1.7.2