Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Απογοήτευση..


Καθώς σήμερα το απόγευμα πήγα μία βόλτα στο βουνό, σταμάτησα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μιας και είναι το χόμπι μου. Ξαφνικά βλέπω κάτω από τον δρόμο σκουπίδια. Κάποιος η μάλλον κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν έναν δικό τους ΧΑΔΑ! Δηλαδή και εγώ έχω όλο το δικαίωμα να πάω να ρίξω τα σκουπίδια μου στην αυλή του. Ε και τι έγινε; Αλλά ο καλύτερος είναι ο άλλος που έβγαλα φωτογραφία.

Να δοθεί απάντηση στο απαράδεκτο δημοσίευμα των “Πολιτών Αριστοτέλη” για το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσ/νίκης


Mέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ζητούν από τον Πρόεδρο του Σώματος να δώσει ΑΜΕΣΑ απάντηση  στην ανάρτηση-λίβελλο της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη” κατά του ΣυλλόγουΕδώ η εν λόγω ανάρτηση – με το γνωστό ύφος και ήθος των “Πολιτών” – και εδώ περισσότερα για την υπόθεση.
Προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΑΝΟΛΗ ΛΑΜΤΖΙΔΗ
ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ
ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΧΤΣΙΔΟΥ
Δικηγόρων , μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
ΘΕΜΑ: TO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΜΠΛΟΓΚ» ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣΘ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ Υ.Α. ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Κύριε Πρόεδρε,
Ο πρώτος από εμάς εντόπισε , εκτύπωσε και παρέδωσε στη γραμματεία του ΔΣΘ ένα

Μανώλης Γλέζος: "να προκαλέσουν εκλογές τώρα, τα κόμματα ή ο Πρόεδρος"


Μανώλης Γλέζος: "Σήμερα δυο είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση: (σ.σ. εννοεί για να "πέσει η κυβέρνηση και να προκληθούν εκλογές)
Από τη μια τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπου σύμφωνα με το σύνταγμα εάν παραιτηθούν 80 βουλευτές δεν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές άλλα υποχρεωτικά σε γενικές εκλογές. Θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους τα κόμματα και να το προτείνουν ή να το επιβάλουν.
Ο άλλος παράγων είναι ο θεσμός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να λειτουργήσει με δυο τρόπους. Και με το κύρος του ή αξιοποιώντας τα δικαιώματα που του δίνει το σύνταγμα μπορεί να επιβάλει λύση και να οδηγήσει τη χωρά σε εκλογές. Εγώ δεν θέλω να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ούτε είναι σήμερα αναγκαίο να παραιτηθεί. Μπορεί όμως ας πούμε να συγκαλέσει συνεδρίαση της Βουλής και να θέσει ο ίδιος ενοποιών των βουλευτών το πρόβλημα και τι πρέπει να γίνει..."

Καλημέρα σας!!!

Αυτόχειρες για να γλιτώσουν από τα δυσβάσταχτα χρέη

Αύξηση του αριθμού αυτοκτονιών σε ποσοστό που αγγίζει το 40%, καταγράφεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και τις επιδημιολογικές μελέτες. Τελευταίο μακάβριο περαστικό το απονενοημένο διάβημα ενός καθηγητή που κρεμάστηκε από απελπισία μετά την έξωση που του έκαναν από το σπίτι του …

Τραγικός είναι ο απολογισμός του ρυθμού αύξησης των αυτοκτονιών στην χώρα μας, μια εξέλιξη που καθόλου δεν φαίνεται να είναι άσχετη με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος το είχε επισημάνει άλλωστε σε σχετικό ερώτημα που είχε κατατεθεί στη Βουλή, για την αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών κατά 40%.

«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%», είχε αναφέρει συγκεκριμένα

"Ναι" στο δημοψήφισμα με τέσσερις διαφωνίες

Ομόφωνα, κατά την «ανάγνωση» του αποτελέσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, με… τέσσερις διαφωνούντες υπουργούς, ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα το υπουργικό συμβούλιο.

Κλείνοντας την πολύωρη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είπε ότι το υπουργικό ομόφωνα στηρίζει την επιλογή του για δημοψήφισμα.  Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξεκαθάρισε ότι το δίλημμα στο δημοψήφισμα δεν είναι «αυτή ή άλλη κυβέρνηση», αλλά «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ».

Στην πρόταση του πρωθυπουργού οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν καταγράψει τη διαφωνία τους πριν τη συνεδρίαση. 

Ο πρώτος ζήτησε να συνεδριάσει σήμερα κιόλας η ΚΟ ώστε να εκφραστούν ελεύθερα οι βουλευτές, οι δύο τελευταίοι εξέφρασαν ενστάσεις ως προς το περιεχόμενο, το χρόνο και τη σκοπιμότητα του

Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου από Μέρκελ και Σαρκοζί

Διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου οι δανειστές της Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες για την έγκριση της συμφωνίας. Σύμφωνα με γαλλογερμανικές πηγές που επικοινώνησαν με μέλη του υπουργικού συμβουλίου «το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει και το δημοψήφισμα». Ο πρωθυπουργός θα εκλάβει τη συγκεκριμένη διορία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ως «πράσινο φως». Και οι επικριτές του, όμως, δεν είναι αρνητικοί σε ένα… σύντομο τέλος. Οι διαφωνίες, άλλωστε, είναι για το μετά. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συνεχίσει, ενώ όσοι θεωρούν ότι δε μπορεί να συνεχίσει, του ζητούν και θα του ζητήσουν ξανά να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, δρομολογώντας την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία. Αλλιώς, αν βέβαια το ΠΑΣΟΚ επιβιώσει της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή, το θέμα θα τεθεί και πάλι από τους διεκδικητές της

Το μεγάλο κόλπο με το δημοψήφισμα


Τι θα γίνει αν στο δημοψήφισμα δεν πάει ο κόσμος να ψηφίσει και η συμμετοχή είναι κάτω από το 50%, ήταν το πρώτο ερώτημα πολύ κόσμου, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Και γι’ αυτό όμως οι Πασόκοι είχαν κάνει τις προβλέψεις τους λες και τα είχαν όλα σχεδιασμένα εδώ και μήνες.

Λοιπόν, υπάρχουν δύο ειδών σενάρια για δημοψηφίσματα:


Το πρώτο είναι να πάει η νέα δανειακή σύμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη συνέχεια για να ψηφιστεί και να περάσει η σύμβαση από δημοψήφισμα, απαιτείται η συμμετοχή του 50% και πάνω στο δημοψήφισμα ώστε να είναι δεσμευτικό.

Το δεύτερο είναι να πάει η σύμβαση στο δημοψήφισμα χωρίς να

"Γαντζωμένος" στην καρέκλα του και αμετανόητος...



Στα τυφλά προχωράει ο ΓΑΠ, επιμένοντας στο δημοψήφισμα. Ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή καθώς μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην την πάρει και να οδηγηθεί στην παραίτηση, ενώ  σήμερα καλείται για... εξηγήσεις  στις Κάννες. 
Σαρκοζί και Μέρκελ κατέστησαν σαφές στις δηλώσεις τους πως θα απαιτήσουν από τον Έλληνα πρωθυπουργό την πλήρη και άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (κλικ στους τίτλους)