Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


                                                                        Κομοτηνή 8.3.2013


  Η ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ


- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

-ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ!

-ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!

-ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

-ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ, ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013!

Πρόσκληση προς τα ΜΜΕ



Κομοτηνή 8 Μαρτίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού μαζί με τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς κι επιστημονικούς φορείς της Ροδόπης προσκαλούν τους Θρακιώτες στο κρίσιμο Πανθρακικό  Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 στις 13.00 το μεσημέρι.
Η συμμετοχή κάθε πολίτη της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα είναι καθοριστική γιατί οι αποφάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας χαράχτηκαν στην Αθήνα σύμφωνα με τις επιταγές και τα συμφέροντα των Καναδών χωρίς κανένα απολύτως όφελος για τον τόπο μας.
Στο προσκλητήριο μεταφέρουμε το μήνυμα των ειρηνικών πλην όμως μαχητικών Θρακιωτών για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της αξιοπρέπειάς μας σ’ έναν κοινό αγώνα χωρίς διαχωρισμούς. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.
Ναι στη Ζωή, όχι τα Χρυσωρυχεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 30.000-40.000 λαού βροντοφώναξε: ΟΧΙ στην ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΧΙ στο μεγαλύτερο διαπλεκόμενο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.



Η καταστολή έφερε … εξέγερση!.. απίστευτη η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη Πίστευαν ότι με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου στην ΒΑ Χαλκιδική θα τρομοκρατούσαν τους πολίτες. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο. 
Καθώς η κεφαλή του συλλαλητηρίου ξεπρόβαλε ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ,  Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ