Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΡΤ στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δηλώσεις του Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε συνέντευξη Τύπου


Η ΕΡΤ σταθερά στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), όπως με συνέπεια πράττει εδώ και χρόνια, ως βασικός χορηγός. Αυτό αποδεικνύει και η χθεσινή απόφαση του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης να κάνει μία μοναδική εξαίρεση στις περικοπές στις οποίες προβαίνει και να διαθέσει ολόκληρο το ποσό της χορηγίας προς το ΦΚΘ. Την ανακοίνωση έκανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Λάμπης Ταγματάρχης, μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3, Κώστα Μπλιάτκα και τον διευθυντή του ΦΚΘ, Δημήτρη Εϊπίδη. 
«Στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, το βαθμό δυσκολίας της οποίας τον γνωρίζουμε όλοι, η

Η Google αποσύρει την εφαρμογή Gmail για BlackBerry




Οι χρήστες BlackBerry που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google και κατ' επέκταση και την εφαρμογή για το mail, δυστυχώς δεν θα την χαίρονται πια, μιας και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για πλατφόρμες BlackBerry, από τις 22 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία συγκεκριμένα ανακοίνωσε: «Από τις 22 Νοεμβρίου του 2011, θα σταματήσει η υποστήριξη Gmail, για τα BlackBerry. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού περιβάλλοντος μέσω mobile browser και θα συνεχίσουμε προς αυτόν τον τομέα».

Όσοι όμως έχουν ήδη κατεβάσει την εφαρμογή θα μπορούν κανονικά να την χρησιμοποιούν, για όσο καιρό επιθυμούν. Η αιτία για την συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι η Google, έχει αρχίσει μια γενικότερη μεταστροφή στο Gmail web UI, το οποίο βρίσκεται υπό αναμόρφωση αυτή την περίοδο.

ΠΗΓΗ: proho.gr

Τέλος η υποστήριξη Flash player σε φορητές συσκευές



Μέχρι τώρα πολλές πλατφόρμες και ιδιαίτερα συσκευές με Android πρόβαλαν σαν πλεονέκτημα τη συμβατότητα με Flash player η όποια σου δίνει τη πλήρη εμπειρία του διαδικτύου.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν θα ισχύει για πολύ αφού η Adobe μέσα από το επίσημο blog της ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του Flash player σε φορητές συσκευές.

Η Εταιρεία έχει άλλα σχέδια για τις φορητές συσκευές και σκέφτεται να προωθήσει πιο πολύ το Adobe Air αλλά και το HTML5, η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση αφού πιστεύει πως πλέον το HTML5 είναι αρκετά διαδεδομένο ώστε να επικεντρωθεί σε αυτό.

«Εμφύλιος» στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



«Εμφύλιος» στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Εσωτερική κόντρα έχει ξεσπάσει στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή τη χθεσινή (Τετάρτη) δήλωση της ΓΕΝΟΠ ότι θα γίνει «πόλεμος» σε περίπτωση που ιδιώτες συμμετάσχουν σε κατασκευή νέων μονάδων της επιχείρησης.
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του μεγαλύτερου σωματείου της Επιχείρησης («Σπάρτακος»), Γιώργος Αδαμίδης διερωτάται εάν θέλουν ορισμένα συμφέροντα να ακυρώσουν τελείως την επένδυση ή εάν θέλουν στην κατασκευή νέας μονάδας στην Πτολεμαϊδα να συμμετάσχουν και ιδιώτες.
Χθες στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ είχε εξαπολύσει νέες απειλές σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει λιγνιτικές μονάδες και υδροηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ .
Σε ανακοίνωσή της καλεί την παρούσα και την επόμενη κυβέρνηση να κατανοήσει ότι θα πρέπει να φέρει στρατιές ΜΑΤ για να απελευθερώσει τους υπό κατάληψη σταθμούς σε περίπτωση πώλησης.
ΠΗΓΗ: skai.gr

Πρωθυπουργός

Βαλτε πρωθυπουργο τον Γκουσγκουνη και υπουργο οικονομιας τον


 Ζαμπιδη...Θα γ@μ@με και θα δερνουμε

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Βουλή! Την στιγμή που κατέρεε η κυβέρνηση κάποιοι πέρναγαν νομοσχέδια!



Σε ένα απόγευμα, το νομοσχέδιο για τις νέες οικοδομικές άδειες ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία απο μια άδεια Βουλή...
Ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να ανακοινώσει και επίσημα την απο .. ημερών παραίτηση του, κάποιοι μέσα στην Βουλή προσπαθούσαν ακόμη και την τελευταία στιγμή, με άδεια τα έδρανα των βουλευτών να ψηφίσουν νομοσχέδια!

Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης και του προγράμματος της Βουλής στο οποίο προβλεπόταν οτι η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα διαρκέσει σήμερα και αύριο, οι λίγοι - μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού βουλευτές - αναγκάστηκαν μετά απο απόφαση

Όροι Παπαδήμου: Μεγαλύτερη διάρκεια συγκυβέρνησης και ...υπογραφές (!)

  
Δυο υπουργούς της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που θα στελεχώσουν το ευρύτερο οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να έχει στη νέα κυβέρνηση εάν και εφόσον συμφωνήσουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ,  τα δυο πρόσωπα αυτά θα είναι οι κύριοι Βασίλης Ράπανος καιΑλέκος Παπαδόπουλος. Οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του κύριου Παπαδήμου, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να επιλεγούν και άλλα κορυφαία στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τα υπουργεία του Οικονομικού κύκλου.

Νωρίτερα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Παπαδήμος για να αναλάβει την τιμητική θέση και συνάμα τη «βαριά» αποστολή  έθεσε τους εξής όρους:

1.       Το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές να παραταθεί

2.       Να υπογράψουν και τα δύο μεγάλα κόμματα τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου
 

3.       Η ΝΔ να συμμετέχει με περισσότερα στελέχη και όχι μόνο με πέντε
 

Σεισμός στην Μεγάλη Παναγία

Χτες στις 20:55 παρατηρήθηκε σεισμική δραστηριότητα ανάμεσα Πλανά- Αρναία-Μεγάλη Παναγία. Η δύναμη σου σεισμού ήταν 2,1 στην κλίμακα ρίχτερ και κράτησε μόνο 1,6 δευτερόλεπτα. το βάθος του επίκεντρου ήταν στα 10 Χιλιόμετρα. για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλίκ εδώ

Τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι νεκροί από έκρηξη αερίου σε κινεζικό ανθρακωρυχείο




Τουλάχιστον 20 εργάτες σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, έγινε γνωστό από τη πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής Σιζόνγκ στην οποία βρίσκεται το ορυχείο.
Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να διασώσουν 23 ακόμα ανθρακωρύχους που παραμένουν παγιδευμένοι.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, δεν είναι σαφές πόσοι ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ορυχείο τη στιγμή της έκρηξης.
Περίπου 30 πυροσβέστες, 100 επαγγελματίες διασώστες και σχεδόν 300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Τον περασμένο χρόνο 2.433 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, πάνω από έξι καθημερινά, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι νεκροί ανθρακωρύχοι είναι πιθανότατα πολύ περισσότεροι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο μεταξύ, με εγκύκλιο Ρέππα, ξεκινά η μεγάλη "σφαγή" στο Δημόσιο...



Η εγκύκλιος αφορά όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου, πολεοδομίες, ΔΟΥ, Υπουργεία, ΟΤΑ, τα πάντα όλα.
Καταργούνται ΟΛΕΣ οι κενές οργανικές θέσεις ΠΑΝΤΟΥ.
Το αποτέλεσμα; Όσοι βγουν σε εφεδρεία είτε βάσει του νόμου, είτε
λόγω κατάργησης οργανισμών, δεν θα έχουν καμία απολύτως ευκαιρία να βρουν εργασία στο Δημόσιο, γιατί πολύ απλά, δεν θα υπάρχουν καθόλου οργανικές θέσεις
Δεν με πιστεύετε; Εδώ η εγκύκλιος
Ορίστε τι θα κληθεί να διαχειριστεί ο δοτός Πρωθυπουργός και η δοτή κυβέρνηση... Στην ουσία, θα "απορροφήσει" όλο το μένος  
των πολιτών, για να την βγάλουν "καθαρή" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Φοβερό κόλπο...
Κι εμείς οι χαζοί, νομίζαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι "εθνικής σωτηρίας"... 
 

Μαύρες οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση και ανεργία στην Ελλάδα


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση 5,5%, ενώ η ανάκαμψη προσδιορίζεται για το 2013.
Στο φθινοπωρινό δελτίο προβλέψεών της η Κομισιόν εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί περαιτέρω το 2012 κατά 2,8%. Η ανεργία, που φέτος αναμένεται στο 16,6% θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία το 2012 και θα φτάσει το 18,4%, ποσοστό στο οποίο αναμένεται -κατά την Επιτροπη- να παραμείνει και το 2013. Για το συγκεκριμένο έτος προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.
 
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί φέτος στο 8,9%, ενώ το 2012 θα

Κοντά σε νέο ναυάγιο;



Κοντά σε νέο ναυάγιο;
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού
Μάλιστα, η πληροφορία που διέρρευσε πριν από λίγο ότι πέφτει ξανά στο τραπέζι το όνομα του Βενιζέλου, επιβεβαίωσαν τα όσα προέκυψαν πριν από λίγο ότι στη σύσκεψη ζητήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει προτάσεις – για τις οποίες πηγές αναφέρουν ότι ήταν προετοιμασμένος το πρόεδρος της Ν.Δ. – στην περίπτωση που δεν καταλήξουν στον Παπαδήμο.
Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δυσκολεύεται να παραδώσει την εξουσία στον Λουκά Παπαδήμο.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Καλή σας μέρα!!!