Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Τις δηλώσεις πόθεν έσχες των 300 της Βουλής δημοσιοποίησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Τρίτης η Βουλή. Πρόκειται για τα περιουσιακά στοιχεία του 2009, τα οποία δηλώθηκαν με τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010. 

Γιώργος Παπανδρέου


Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάζει εισοδήματα από την βουλευτική αποζημίωση ύψους 122.113,94 ευρώ ενώ η σύζυγός του 2.045,83 ευρώ.

Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν ως εξής: Ο κ. Παπανδρέου έχει δύο λογαριασμούς, έναν στην Εθνική τράπεζα με 51.435,49 ευρώ  και έναν στην Alpha bank με 9.944,75 ευρώ και τα δύο ποσά όμως προέρχονται από εισοδήματα έτους. 

Η κυρία Αντα Παπανδρέου στην έχει στην Εμπορική Τράπεζα 19.311,06 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών και 636,8 ευρώ στην Εμπορική από εισοδήματα του έτους. Η κυρία Παπανδρέου έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (ομολογιακή έκδοση κυμαινόμενου επιτοκίου) της Alpha Bank αξίας 228.000 ευρώ

Η ακίνητη περιουσία του πρώην πρωθυπουργού είναι η οικία στην Ν. Ερυθραία 365,07 τ.μ την οποία έχει από

Το Ελντοράντο της Ελντοράντο


Mπορεί να μην προκηρύχθηκαν ακόμη οι διεθνείς διαγωνισμοί για την κατ’ευφημισμό “αξιοποίηση” του ορυκτού πλούτου του Ν. Κιλκίς, τον “επενδυτή” όμως τον βρήκαμε. Και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον χάρτη που δημοσιεύσαμε πρόσφατα (εδώ). Μία θα είναι η εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα όλης της βόρειας Ελλάδας, με μία κεντρική μεταλλουργία και κεντρική χαβούζα των μεταλλευτικών αποβλήτων στο Στρατώνι.

Γράφει το www.euro2day.gr για τη σημερινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της Eldorado Gold, στην οποία είχε “φιλική συμμετοχή” και ο Καναδός πρέσβης:

Το ενδιαφέρον της Eldorado Gold για νέες εξορύξεις χρυσού που πιθανώς θα αδειοδοτήσει η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Paul Wright κατά τη διάρκεια

O ΓΑΠ, ο Μπόμπολας και ο χρυσός


Της Goldfinger από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Όταν από αυτό το site αλλά και το «Π» γράφαμε ότι οι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το Μέγαρο Μαξίμου για «γάμους και βαφτίσεις» κάποιοι είχαν σπεύσει να μας χαρακτηρίσουν πικρόχολους.

Και χαρακτηρίζαμε έτσι την πρωτοφανή κίνηση να παραχωρηθεί το Μέγαρο Μαξίμου και να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο κάδρο της φωτογραφίας για την υπογραφή μιας ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Qatar Holdings και της European Goldfields, συμφερόντων Μπόμπολα, για τον χρυσό της Χαλκιδικής.

Κάποιοι άλλοι πάλι είχαν προχωρήσει τη σκέψη τους λίγο περισσότερο και ως καχύποπτοι και συνωμοσιολόγοι –όπως συχνά τους κατηγορούν- έλεγαν ότι επί της ουσίας το Μέγαρο Μαξίμου και ο Παπανδρέου χρησιμοποιήθηκαν για να ανεβάσει τις μετοχές της η εταιρεία και να γίνει η απόλυτα πολύφερνη «νύφη» που στην ποδιά της θα σφάζονται οι γαμπροί.

Και ω του θαύματος χθες 19 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η φιλική εξαγορά της εταιρείας European Goldfields από την καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD έναντι ποσού 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η εξαγορά αυτή, μάλιστα, παγώνει προς το παρόν και την πολυδιαφημισμένη συμφωνία ύψους 600 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει εντός του Μεγάρου Μαξίμου η European Goldfields με επενδυτικό ταμείο του Κατάρ τον περασμένο Οκτώβριο. Και παγώνει γιατί η συμφωνία επρόκειτο να τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της εταιρίας στις 22 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε όμως το νέο αφεντικό του χρυσού της Χαλικιδικής, τώρα προέχει η συγχώνευση των εταιρειών.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Γουρουνοχαρά

Σας στέλνουμε εκ μέρους του Πολιτιστικου Συλλόγου ,
 την πρόσκληση του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού Χαλκιδικής που αφορά την αναβίωση του έθιμου της «Γουρουνοχαράς» και συνημένη μια φωτογραφία .
Παρακαλούμε για την δημοσίευση τους .


                                                                                                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
To Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού Χαλκιδικής σας προσκαλεί  στην

Μια ελπίδα για το μέλλον της Ιερισσου