Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το κίνημα της πατάτας. Το Ίντερνετ, αντίδοτο στην κρίση

Συγκεκριμένα, τον παραγωγό και τον καταναλωτή. Καταρχήν της πατάτας. Σε μια εικονική λαική αγορά γίνεται η προσφορά. Και όποιος θέλει μπαίνει και αγοράζει. Εικονικά δεσμεύεται.
Όταν όλα συμφωνηθούν βρίσκεται ένας τόπος όπου το εικονικό θα γίνει πραγματικό.
Γίνεται στην Ισπανία για αυτοκίνητα, όπου όπως και στην Ελλάδα η ζήτηση έχει περιορισθεί.
Στην Πορτογαλία για κρασί.
Στο Λος Άντζελες , μετά το 2008, συμβαίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα για πάμπολλα είδη.

Η πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών Πιερίας θα βρει ανταπόκριση. Γιατί συμφέρει όλους.
Ήδη στους Μολάους , έξω από τη Σπάρτη, έχει γίνει κάτι ανάλογο με το λάδι.

Τρία θετικά στοιχεία.

Το πιο γενικό, το πιο πολύτιμο
Πολίτες χρησιμοποιούν την ενέργειά τους , για να σκεφτούν λύσεις. Επινοητικότητα και

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!

Σχολεία χωρίς βιβλία γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε την έγκαιρη εκτύπωσή τους.

Χίλια σχολεία καταργημένα γιατί η Υπουργός ενδιαφέρεται πρώτα να πληρωθούν οι τοκογλύφοι που απομυζούν τη χώρα μας. Χιλιάδες μαθητές χωρίς τη δυνατότητα να πάνε στα σχολειά τους γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε να υπάρχουν λεωφορεία.

Χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι και η Υπουργός υπόσχεται .. «μικρογεύματα» που θα τα πληρώνει με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι λέει ο λαός.

Χιλιάδες μαθητές έχουν καταδικαστεί από την Υπουργό να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση με το σχεδιαζόμενο «Νέο σχολείο» που τους ετοιμάζει. Ολόκληρη η νεολαία βιώνει τον εφιάλτη που η

Πάγκαλος: «Εδώ που φτάσαμε δεν μας σώζει ένα πρόσωπο…»


Ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημείωσε πως, «όταν εκλέγουμε την κεντρική μας επιτροπή και τον πρόεδρό μας πρέπει να επιλέξουμε για θεμελιώδη θέματα», και επανέλαβε ότι η εκλογή του νέου αρχηγού πρέπει να γίνει από τη βάση με κάλπη, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, σημείωσε ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας και η δημοκρατία προϋποθέτει πολλές επιλογές.
Αναφερόμενος στη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε «Θεωρώ ότι το πρόσωπο είναι δευτερεύον. Βεβαίως ο κ. Βενιζέλος έχει ικανότητες. Βεβαίως και άλλα στελέχη έχουν ικανότητες, αλλά

Όλι στη σάουνα


Η Κομισιόν και ο αρμόδιος Επίτροπος βρήκαν τη λύση στην κρίση: Όλι στη σάουνα
Ένα κάπως διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης των δημοσιογράφων διάλεξε ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν, αφού αποφάσισε να παραχωρήσει μία συνέντευξη τύπου όχι στο συνηθισμένο press room, αλλά… στη σάουνα της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΌπως γράφει η Κοριέρα Ντέλα Σέρα, ο Όλι Ρεν προχώρησε «σε επιλεκτική ενημέρωση έξι δημοσιογράφων στην σάουνα που διατίθεται στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Στη σάουνα σκέπτεται τη λιτότητα ο Όλι; Και πως τη μετρά: σε ρούχα ή σε άντρες; Θα κάνει θραύση η ατάκα: «είσαι για μια επιλεκτική ενημέρωση»;
Λέτε να την καίει τη βάτα ο Όλι; Και να είναι τόσο καθυστερημένος που να πάει με δημοσιογράφους;

Ανοιξιάτικος καιρός


Ανοιξιάτικος καιρός επικρατεί σήμερα σε όλη την χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, από την Κυριακή το βράδυ και ιδιαίτερα την Καθαρά Δευτέρα το σκηνικό του καιρού αλλάζει με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά.
Ειδικότερα, για σήμερα καλοκαιρία επικρατεί στηνΑττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογες είναι οι καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17

Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του ΟΕΔΒ


Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων με ημερομηνία 17/2/2012...
Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων με ημερομηνία 17/2/2012:
Αγαπητοί συνεργάτες,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργείται οριστικά στις 31-3-2012. Ενόψει της κατάργησης προτείνουμε στους συνεργάτες βιβλιοπώλες, που έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, εντός δέκα ημερών, να προβούν σε νέα παραγγελία βιβλίων ισόποση του πιστωτικού τους (εκκαθάριση του λογαριασμού τους με τον ΟΕΔΒ) διότι η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από τον ΟΕΔΒ είναι  πολύπλοκη και χρονοβόρα.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής Time Lapse Μέρος 2ο