Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σκληρή χρονιά, αν ο λαός δεν «ξυπνήσει»

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2011» έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας όμως ότι τα πράγματα μπορούν να είναι διαφο­ρετικά, αν ο λαός «συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αναντικατάστατη και ανεκμετάλλευτη δύναμή του». «Σκούρα» τα βλέπει γενικότερα το κόμμα, όπως δείχνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: «Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγόριας και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί τέτοιες δεν υπάρχουν και μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες».

Λαϊκή συμμαχία

Η φιλολαϊκή διέξοδος, σύμφωνα με το ΚΚΕ, προϋποθέτει «ριζικές ανα­τροπές στην οικονομία και

Έχουν έτοιμο νόμο για να κόψουν τους μισθούς!

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση τουλάχιστον για το πάγωμα των μισθών και "αν χρειαστεί και για κάτι περισσότερο", επισημαίνουν πλέον με σαφήνεια αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, παρά τις μέχρι τώρα επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το μισθολογικό αποτελεί ζήτημα συζήτησης των κοινωνικών εταίρων.

Οι εργοδοτικοί φορείς έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν, ει δυνατόν, σε μία κοινή πρόταση, με τους βιομήχανους (ΣΕΒ) να προτείνουν πάγμα των μισθών για φέτος, παρά το ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 2,5%, ενώ οι έμποροι (ΕΣΕΕ) προτείνουν πάγωμα για μια διετία.

Ωστόσο το ζήτημα περικοπής αποδοχών που απορρέουν από τις τριετίες, τις ωριμάνσεις καθώς και η

Συνελήφθη ο Κίμων Κουλούρης ...γκαζωμένος!

To επεισόδιο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης, όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του αναγκάστηκε να σταματήσει μετά από σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στις 23:30 μ.μ συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας Δίας αντιλαμβανόμενοι ένα αυτοκίνητο να παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια στο ύψος του Καλλιμάρμαρου προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν.

Στη συνέχεια αυτού, κι ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να εξηγήσουν στον πρώην υπουργό ότι όφειλε να δηλώσει τα στοιχεία του, δέχθηκαν φραστική «επίθεση» από τον κ. Κουλούρη, ο οποίος λίγο μετά έβαλε πρώτη, πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον 25χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Ο άτυχος αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ ο Κουλούρης οδηγήθηκε στην Τροχαία Καισαριανής.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπουργό να έχει αφεθεί ελεύθερος

www.protothema.gr

Τι πρέπει να ξέρετε για τους καυστήρες για το φτηνό πέλλετ

Οι καυστήρες που καίνε ξύλινα πέλλετ – συμπιεσμένα κομματάκια ξύλου στο μέγεθος ξηρών καρπών, βασίζονται σε περίπλοκους υπολογιστές και ηλεκτρονικούς πίνακες κυκλωμάτων για να καθορίσουν το πόσα καύσιμα πέλλετ πρέπει να καούν. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν τουλάχιστον δύο λειτουργίες καύσης και μερικά μοντέλα χρησιμοποιούν θερμοστάτες για να ελέγξουν αυτή την καύση. Χρησιμοποιούν επίσης ένα σύστημα πεπεισμένου αέρα για να διανείμουν τη θερμότητα. Οι καυστήρες πέλλετ είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, δεν μολύνουν σχεδόν καθόλου το περιβάλλον και ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να παράγουν μεταξύ 10.000 και 60.000 Btu ανά ώρα. Επειδή οι καυστήρες πελλετ καίνε το ξύλο τόσο αποτελεσματικά δεν χρειάζεται να υπάρχει μία κανονική καπνοδόχος αφού η εξαγωγή των καπνών μπορεί να γίνει μέσω μιας μικρής τρύπας στον τοίχο από ένα σωλήνα που καταλήγει σε εξωτερικό