Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Να ανέβει η διάθεση

Reuters: Είναι τώρα η European Goldfields στόχος εξαγοράς;




Πηγη:ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ




Πολύφερνη νύφη με προίκα την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι η European Goldfields, σύμφωνα με το άρθρο του Reuters από το οποίο μεταφράζουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία.
Η απονομή μιας πολύ καθυστερημένης άδειας εξόρυξης που θα μετατρέψει την European Goldfields στον μεγαλύτερο παραγωγό πρωτογενούς χρυσού στην Ευρώπη, θα μπορούσε επίσης να την καταστήσει πρωταρχικό στόχο εξαγοράς, σε έναν τομέα όπου οι παίκτες αγωνίζονται απεγνωσμένα για μεγέθυνση.
Η άδεια για την ανάπτυξη των έργων Ολυμπιάδας και Σκουριών στη βορειοανατολική Ελλάδα υποβλήθηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια και η εταιρεία ελπίζει ότι η παραγωγή από αυτά, μαζί με το μεταλλείο Certej στη Ρουμανία, θα την μετα

Ζωντανή μουσική στην Παναγούδα

Χαλκιδική. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΕΚ. !

πηγη:προβοκατορας

Tα χαμόγελα ικανοποίησης των  μετόχων της European Goldfields στην Χαλκιδική, οι οποίοι είδαν την αξία της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου να εκτινάσσεται, μετά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τα μεταλλεία χρυσού από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενδέχεται να ξαναπαγώσουν.
Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία θα πρέπει να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι τους παλιούς λογαριασμούς με το ελληνικό δημόσιο και να επιταχύνει την επιστροφή του τιμήματος των 15 εκ. ευρώ που απορρέει από την απόφαση-βόμβα της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής του περασμένου Φεβρουαρίου.
Σκαλίζοντας επί

Κατατέθηκε πρόταση λειτουργικής αναβάθμισης και ηλεκτροδότησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ιερισσού στο ΕΣΠΑ.

πηγη:3feeet

Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χαλκιδικής, κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: «Αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Δ.Κ. Ιερισσού, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού.....


566.568,21€ στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη», Άξονας προτεραιότητας 7-Αειφόρος Ανάπτυξης και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Κωδικός προτεραιότητας 44-Διαχείριση Οικιακών και Βιομηχανικών Αποβλήτων.
Η ανωτέρω πράξη αφορά την προμήθεια

Κερατέα - Κερατάδες: 3-0 ! 3η δικαστική δικαίωση σε 6 μήνες...

πηγη:προβοκατορας

από το antixyta
Άλλη μία δικαστική απόφαση, η τρίτη από το Δεκέμβριο του 2010, απαγορεύει την οποιαδήποτε εργασία στο Οβριόκαστρο. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη απόδειξη της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ της κυβέρνησης, με τη βοήθεια της αστυνομίας. Δεν αμφισβητείται πλέον ούτε από τα δικαστήρια. Τι φυλούσαν τόσο καιρό; Ποιον προστάτευαν τελικά;
Στις 24 Μαΐου 2011 συνδικάστηκαν οι εφέσεις του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕΣΔΚΝΑ κατά ιδιώτη-ιδιοκτήτη έκτασης στον επιλεγμένο χώρο για κατασκευή ΧΥΤΑ και του ιδιώτη κατά της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. - ΠΡΟΕΤ Α.Ε. - EDRACO A.T.E.






Με την τελευταία απόφαση το