Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Επένδυση του Κατάρ στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την συμμετοχή του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός» υπογράφηκε σήμερα Σάββατο στο περιθώριο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον του Κατάρ για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, για το οποίο παρά την αρχική συμφωνία η υπόθεση έχει «παγώσει».
Επίσης, το Κατάρ φέρεται να έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα, αλλά και για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σημασία της επενδυτικής συμφωνίας με το Κατάρ, τονίζοντας ότι η υπογραφή της στέλνει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα και δείχνει εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές ευκαιρίες, που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Ο Εμίρης του Κατάρ υπογράμμισε απ’ την πλευρά του τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και τις προοπτικές για επενδύσεις που ανοίγονται στην Ελλάδα.

Πηγή:www.alphatv.gr

2η επιστολή των μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Θέμα: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων Μεταλλείων Κασσάνδρας
Σχετ.: α) Επιστολή της εταιρείας μας υπ’ αριθμ. Χ1087/24-5-2011
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 24 Μαΐου 2011 σας αποστείλαμε την απάντησή μας στην εισήγηση της Ομάδας Εργασίας του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. (Ρ: Δείτε την ΕΔΩ)

Ήταν μία απάντηση που φέρει τις υπογραφές των 18 συναδέλφων μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή και είναι όλοι μέλη του ΤΕΕ. (Ρ: δείτε την ΕΔΩ)
Σας πληροφορούμε επίσης, ότι η απάντησή μας χαίρει της αμέριστης υποστήριξης όλου του υπόλοιπου επιστημονικού δυναμικού της εταιρείας μας. 
Εδώ και 4 μήνες περιμένουμε τη δική σας τοποθέτηση. Δε γνωρίζουμε σε τι οφείλεται

Σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για την “Εθνική Πολιτική της Χώρας για την Αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου”

Πηγη:ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 To παρακάτω κείμενο κατατέθηκε χθες στο http://www.opengov.gr/minenv/?p=2619 ως συνεισφορά στη δημόσια διαβούλευση για την εθνική πολιτική αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου.
Η πρώτη επισήμανση σχετικά με την υπό διαβούλευση “Εθνική Πολιτική” είναι ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ευχολόγιο, μια συλλογή χιλιοειπωμένων “αρχών” που όλο διακηρύσσονται και ποτέ δεν εφαρμόζονται. Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που να μπορεί να πει κανείς για ένα τέτοιο (σκόπιμα;) αόριστο κείμενο. Η ουσιαστική κριτική θα γίνει όταν θα τεθούν σε διαβούλευση τα νομοθετήματα που θα εξειδικεύσουν και θα προσπαθήσουν να θέσουν σε εφαρμογή αυτήν την “εθνική πολιτική”.
Η δευτερη επισήμανσή μας είναι ότι οι 14 σελίδες του κειμένου της Εθνικής

«Αγανακτισμένοι» και στη Wall Street!



 
Περίπου δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που οι «Αγανακτισμένοι» της Wall Street, αποφάσισαν να «εγκατασταθούν» στην πλατεία Λίμπερτι του Μανχάταν δίπλα από το αμερικανικό Χρηματιστήριο.

Και μπορεί αρχικά το σχέδιο Occupy Los Angeles να μην είχε τραβήξει την προσοχή των media, τις τελευταίες ημέρες όμως, το θέμα κάνει το γύρω του κόσμου και ο αριθμός των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την απληστία των επιχειρήσεων, όλο και αυξάνεται.

Οι διαδηλωτές, δηλώνουν εξοργισμένοι από την αυξανόμενη άδικη κατανομή του πλούτου και την πλήρη απουσία νομικών επιπτώσεων προς τα