Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Μεγάλο ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ απ τον ΧΡΥΣΟ στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ ! (φωτογραφίες)


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ 

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση των Θρακιωτών της 4ης Μαρτίου 2013 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης όπου για μια ακόμη φορά, φορείς, αυτοδιοικητικοί, πολιτικοί, εκκλησία και πολίτες, είπαν ΟΧΙ στις καταστρεπτικές συνέπειες της εξόρυξης του χρυσού στην Θράκη, μαχόμενοι για την υπεράσπιση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και του ορυκτού πλούτου σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς τα δηλητήρια του κυανίου και του αρσενικού. Στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή, πέντε περίπου χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν την δύναμη τους για την προστασία της περιοχής από την μη αναστρέψιμη οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της.

 Το συλλαλητήριο στήριξαν με την παρουσία τους αλλά και με επιστολές συμπαράστασης οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης, Σαπών-Μαρωνίας, Κομοτηνής, Καβάλας, και Κιλκίς, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και Περ. Συμβούλους, οι εκπρόσωποι των

Ιερισσός - Δεύτερη προσαγωγή ανήλικης μαθήτριας


Δελτίο Τύπου

Ιερισσός 06.03.2013

Σε δεύτερη προσαγωγή ανήλικης μαθήτριας μέσα σε δύο μέρες προχωρά η Αστυνομία. Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Ιερισσού καλείται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στην Ασφάλεια Πολυγύρου.Το ίδιο απόγευμα καλείται να βρίσκεται στην Ασφάλεια για δεύτερη φορά και η 15χρονη μαθήτρια που δεν ανακρίθηκε τελικά εχτές. 

Το απόγευμα λοιπόν άλλα δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών. 

Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.


Είμαστε πολλοί, και δυνατοί, και ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Δε μας τρομοκρατείτε!

Τα παιδιά μας και τον τόπο μας θα τα προστατέψουμε πάση θυσία!




Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της κινητικότητας που υπάρχει στο θέμα της επικείμενης αδειοδότησης μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και αυτοδιοικητικών της Ροδόπης με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή το βράδυ της Τρίτης στην Κομοτηνή και συναποφασίστηκε η συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων. Την Τρίτη 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πανθρακικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ώρα 13.00 το μεσημέρι.  Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 13.00 θα  δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Διανομαρχιακής και των φορέων της Ροδόπης στους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό κέντρο (Γ. Μαρασλή & Πύργου) του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού με αφορμή τις προσαγωγές μαθητών δηλώνουμε την αντίθεση μας σε πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολειού μας. Το σχολείο αποτελεί πυρήνα μάθησης και μετάδοσης ιδεών, διαμορφώνει χαρακτήρες. Οφείλουμε να το θωρακίσουμε και να το προστατεύσουμε με κάθε μέσο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρήται να επιβληθεί.Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους

Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα για τον Χρυσό


Π. Καμμένος: Έγκλημα η εξόρυξη χρυσού στη Β. Ελλάδα


Τεράστιο έγκλημα που επεκτείνεται από τη Χαλκιδική έως τη Θράκη και ιδιαίτερα στο νομό Έβρου, χαρακτήρισε κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς των περιοχών αυτών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τις εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα των επενδύσεων από εταιρείες εξόρυξης χρυσού, στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειές τους εντός του Κοινοβουλίου, και ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που «ενωμένη αρνείται την καταστροφή του τόπου της».

«Οι χρυσοθήρες, εκτός από τα καταστήματα αγοράς χρυσού από τον ελληνικό λαό, ποντάροντας στην κρίση, άρχισαν να προσφέρουν δήθεν επενδύσεις, οι οποίες το μόνο που θα αφήσουν στην ελληνική γη είναι κυάνιο, αρσενικό και μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που δεν θα μπορεί ούτε να καλλιεργηθεί, αλλά ούτε να αξιοποιηθεί τουριστικά», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Πάνος Καμμένος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ μέσω :soshalkidiki

Δελτίο Τύπου μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Ιερισσού


Δελτίο Τύπου

Ιερισσός 06.03.2013

“ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ”

Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης.

Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.

Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!

“ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

Με αγανάκτηση

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ιερισσού

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ