Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη στην Άφυτο



Έλεος;;;;


Σύσκεψη για τα επεισόδια υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη αρμοδίων υπουργών για τα επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Θα εξεταστούν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και οι οικονομικές συνέπειές τους. Γενικότερα θα συζητηθεί με ποιον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η απορία ωστόσο παραμένει: ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας μεταβατικός πρωθυπουργός, τραπεζίτης στο επάγγελμα, ο οποίος κανονικά θα πρέπει σύντομα να παραιτηθεί. Είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σύμφωνα με την πολιτική συμφωνία των αρχηγών που τον τοποθέτησαν στο Μαξίμου, να ασχολείται με θέματα καταστολής και πώς θα

Άμεση οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ στις κατεστραμμένες επιχειρήσεις ζητούν οι έμποροι


Την άμεσα ενεργοποίηση του νόμου οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων λόγω καταστροφών ζητά η Συνομοσπονδία των εμπόρων, εν όψει των σημερινών κυβερνητικών συσκέψεων για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν οι ταραχές της Κυριακής.
Σύμφωνα με τους εμπόρους με το άρθρο 73 του ν. 3746/2009, προβλέφθηκαν μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008. Τα μέτρα περιελάμβαναν άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους10.000 ευρώ, έμμεση οικονομική ενίσχυση από 10.000 έως 200.000 ευρώ, με το 50% να καταβάλλεται αμέσως και το υπόλοιπο 50%, μέσω δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους και πλήρη επιδότηση επιτοκίου, χορήγηση κεφαλαίων κίνησης έως το 35% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, χορήγηση δανείων 15ετούς διάρκειας για την

Οι διδαχές της Άννας

Η Διαμαντοπούλου έχει πετύχει μια σαφή κατάκτηση στην πολιτική της διαδρομή τα τελευταία δύο – δυόμισι χρόνια: άλλα να κηρύττει ως υπουργός Παιδείας και άλλα ως επίδοξη δελφίνος και πρωτομαστόρισσα της συγκυβέρνησης και της αγαστής συνεργασίας με την αντιπροσωπεία των θεσμικών εκβιαστών της χώρας.

Ως υπουργός Παιδείας έχει κάνει σημαία την Αξιολόγηση και τη Λογοδοσία (όλων των άλλων πλην της ίδιας), τον σεβασμό στους κανόνες, τους θεσμούς και τους νόμους. Το πόσο τα εννοεί όμως ως γενικές και απαράβατες αρχές φαίνεται από τις πυκνές πολιτικές παρεμβάσεις της. Εδώ και καιρό πασχίζει να περάσει το μήνυμα ότι οι εκλογές πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν: οι εκλογές είναι έσχατος λαϊκισμός στην παρούσα φάση, οι

Προσπάθειες για συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου στη Βουλή

Το έχουμε γράψει από καιρό, ότι ο νέος εθνικός διχασμός είναι μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Αυτή η γραμμή, που διαπερνά την κοινωνία μας, έχει αρχίσει να επηρεάζει και τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι «21» διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας συναντιούνται σήμερα προκειμένου να ανασυνταχθούν και είτε να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο είτε να περάσουν σε … ευρύτερη συνεργασία.

Ακούγεται ότι θα γίνει προσπάθεια επαφής με τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ που διεγράφησαν από το κόμμα, αν και μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν ένθερμοι οπαδοί του

“Eγκρίθηκαν” χωρίς να εγκριθούν Τεχνικές Μελέτες υποέργων του Επενδυτικού Σχεδίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Μοιάζει με γρίφο αλλά δεν είναι γρίφος.
Είναι οι Αποφάσεις Έγκρισης από το ΥΠΕΚΑ των Τεχνικών Μελετών για δυο από τα υποέργα του έργου “Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστασεις Μεταλλείων Κασσάνδρας:

  1. “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών” – Απόφαση Δ8-Α/Φ.7.49.13/2809/349/10.02.2012 και
  2. “Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας” – Απόφαση Δ8-Α/Φ.7.49.13/30258ΠΕ/5159ΠΕ/10.02.2012.
Σύμφωνα με τις Αποφάσεις αυτές: