Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παπαντη σημερα!!

Σήμερα γιορτάζετε η παπαντη. Μεγάλη γιορτή για το Ιερό προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας.. Γιορτάζετε η ημέρα που πήγε η Παναγία τον Χριστό στην εκκλησία για να 40ντισει. Δηλαδή είναι ακριβώς 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Προγνωση καιρου Μεγαλης Παναγιας

Προσθήκη λεζάντας

Εκδηλωση ενημερωσης και προβληματισμου

Κυριακη  13 φεβρουαρίου , 11 πμ, στο πολιτιστικό κέντρο Αρναιας
"Μεταλλεία και Μεταλλουργεία Χρυσού "Εργαλεία ανάπτυξης ή θανάσιμη απειλή για το περιβάλλον  και την βιώσιμη ανάπτυξη?"

 
                                             Προγραμμα

  • Συντονιστης: Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Καθηγητης Μηχανηκης τροφιμων , Γεωπονικη σχολη ΑΠΘ
    Εισηγήσεις
  •  "Δραστηριοτητες, μεγεθη και τεχνικα στοιχεια - Αιτιες για την προκληση μη ανατρεψιμων βλαβων στο περιβαλον" Νικολαος Μοσχουδης, Χημικος μηχανικος, Επιστιμονικος Συνεργατης, Πολυτεχνικη Σχολη ΑΠΘ
  • "Επιπτώσεις στο περιβαλον  απο μεταλλευτικές δραστηριότητες - Αειφορος ανάπτυξη σε ορεινές  περιοχές" Θεοχαράκης Ζάγκας, Αν.Καθηγητης , Σχολή δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ - Πρόεδρος ελληνικής Δασολογικής Εταιρίας.
  • "Επιπτώσεις από την μεταλλευτική δραστηριότητα στους υδάτινους πόρους της περιοχής και βιώσιμη διαχείριση τους" , Νικόλαος Θεοδοσειου, Επ, Καθηγητής, Τμήμα Πολίτικων Μηχανικών  ΑΠΘ, Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντός.
  • "Επιπτώσεις στην υγεία των κάτοικων από μεταλλευτικές και μεταλλουργικές δραστηριότητες ",Ζαχαρίας Χαλέμης, ΔρΙατρικης Σχολης ΑΠΘ, Παιδίατρος.
  • "Οικονομικα στοιχεια τησ επένδησης - Επιπτωσεις στην οικονομικη/Κοινονικη ζωη του τοπου - Όραμα για μια αλληυ αναπτηξη", Ιωάννης Κοσμαράς, Οικονομολόγος και Ιωάννης Μίχος, Οικονομολογος.
Παρεμβασεις- Συζητηση
Θα γίνουν παρεμβάσεις από φορείς και επιστήμονες συναφών στο αντικείμενο και όποιον πολίτη, θεσμικό πρόσωπο ή εκπρόσωπο φορέα επιθυμεί να παρέμβει. θα ακολουθήσει συζήτηση.

Καλημερα σας και καλο σας μηνα!

Καλημερα σας και καλο σας μηνα!!

Μεγαλη Παναγια και Εξορυξη χρυσου

Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει αυτό το πράγμα.. Είναι ανεπίτρεπτο να ζούμε 2 Km μακριά από επικίνδυνες ανατινάξεις και φοβερά επικίνδυνα απόβλητα.. αυτό δεν είναι κανονική ζωή αλλά κατάντια!!! Πάρτε το χαμπάρι ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανοιξαμε και σας περιμενουμε!

Αυτο ειναι ενα Blog στο οποιο θα μπορουμε να θετουμε ερωτηματα και θεματα με επικεντρο την ομορφη Χαλκιδικη μας!!!