Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά στις Σκουριές!!

Την πρωτομαγιά, στην τοποθεσία Σκουριές ( στο όρυγμα) θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις!!θα είναι μαζί μας ο Δημήτρης Ζερβουδάκης  και η Γώγα με το συγκρότημά της!!! Η Ε.Ο.Δ. θα δώσει την δυνατότητα σε όσους έρθουν να κάνουν FlyingFox, Αναρρίχηση σε βράχια και δέντρα και Rappel! Σας θέλουμε όλους εκεί για να μείνει το δάσος ανέπαφο!!! Για νεότερα θα σας κρατάμε ενήμερους!!! Σας περιμένουμε να περάσουμε μια καταπληκτική πρωτομαγιά!!!!!!!!!

Θέσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ επί της ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη
Αμαλιάδος 17
11523 ΑΘΗΝΑ
Θέμα: Απόψεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ επί της ΜΠΕ του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» Α.Ε.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Το ΤΕΕ/ΤΚΜ επί 20 και πλέον έτη παρακολουθεί και μελετά το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη βόρεια Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτής της μακράς πορείας, τον Οκτώβριο του 2004 και με αφορμή τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής, της ΜΠΕ του έργου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός της εκμετάλλευσης των μεταλλείων Μαύρων Πετρών» είχε διατυπώσει την εξής άποψη:

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»……..ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ

Του Γιώργου Ν. Ουρσουζίδη (*) από τον ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ
Είναι  αλήθεια;  Ότι:
Η Μ.Π.Ε. που κατέθεσε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.»  αφορά την μεταλλευτική περιοχή  των 317.000 στρεμμάτων της  Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της με την σύμβαση που έγινε με το ελληνικό δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή  τον Ιανουάριο του 2004;