Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό τσουνάμι σαρώνει τη χώρα!

 
Τσουνάμι απεργιών σαρώνει τη χώρα ολόκληρη την εβδομάδα με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να παραλύουν, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.  Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν τη Δευτέρα και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Έτσι, από τη Δευτέρα έως και την

Ουράνιο σε Στρατώνι και Αρναία

ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΓΕΝΕΤΙΚΗ-ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το δημοσίευσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στις Βλαπτικότητες. Εμείς είχαμε αναφερθεί σε αυτή τη μελέτη το Φεβρουάριο του 2009, στο ΙΓΜΕ: έρευνες για ουράνιο μέχρι …το 2001;;;
Στα αποτελέσματα των ερευνών που εντόπισαν “εκμεταλλεύσιμες ποσότητες ουρανίου στο Στρατώνι” είχε αναφερθεί με ενθουσιασμό ο Δρ Αρβανιτίδης του ΙΓΜΕ, στη διημερίδα του ΤΕΕ Θράκης για τις εκμεταλλεύσεις χρυσοφόρων κοιτασμάτων (Κομοτηνή- Οκτώβριος 2000). Η λεπτομέρεια ότι η μεταλλογενετική-μεταλλευτική περιοχή ανατολικής Χαλκιδικής είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ και την εποχή εκείνη ανήκε στην TVX δεν φαίνεται να απασχόλησε κανέναν.
Δηλαδή: το κρατικό ΙΓΜΕ έκανε μεταλλευτικές έρευνες  στη

Βιβλίο γεωγραφίας ηλικίας εκατόν δώδεκα χρονών!


Ένα πολύ παλιό βιβλίο Γεωγραφίας, ηλικίας εκατόν δώδεκα (112) χρονών, ανέσυρε από το κατώι του σπιτιού του ο παππούς μου, Μιχάλης Μιχαλούδης, και μου το παρέδωσε ως κειμήλιο, μαζί με μια σειρά κι άλλων παλιών βιβλίων.
Στο εξώφυλλο αναγράφονται οι εκδότες του: Ιωάννης Καλογερόπουλος και Γ. Κιάντος. Έχει εκδοθεί κατόπιν αδείας του Υπουργείου Παιδείας (της Τουρκίας) υπʼ αρ. 1/79 και ημερομηνία 5 Απριλίου από το βιβλιοπωλείο του Ν. Χριστομάνου στη Θεσσαλονίκη το 1899, το οποίο βρισκόταν στην οδό Φραγκομαχαλά, αριθ. 13.
Το ξεφύλλισα με ευλάβεια και εντυπωσιάστηκα από το πλήθος των ελληνικών πόλεων και του ελληνικού στοιχείου της Μικράς Ασίας εκείνης της εποχής.

Δείτε τους νομούς και τις επαρχίες της Μικράς Ασίας με τις σημαντικότερες πόλεις και τους πληθυσμούς των πρωτευουσών τους, όπως ήταν διαμορφωμένοι το 1899 και όπως διδάσκονταν στους

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ. Για τα όσα ακολούθησαν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

Πηγη:ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής 
Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός εξαμήνου η νομαρχιακή επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με την μεταλλουργία χρυσού. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση πως η ανάπτυξη της Β. Χαλκιδικής δεν μπορεί να εξαρτιέται από τον μονόδρομο των μεταλλείων. Είχαμε επισημάνει ακόμα πως το ζήτημα της μεταλλουργίας χρυσού και ειδικότερα οι εξορύξεις που σχεδιάζουν στον Κάκαβο και την ευρύτερη περιοχή δεν είναι πρόβλημα μόνο της Β. Χαλκιδικής, αφορά ολόκληρη την Χαλκιδική αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα και συμπαραταχθήκαμε στον αγώνα που αναπτύσσει το κίνημα των πολιτών ενάντια σε αυτά τα σχέδια.