Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Όχι στο Χαράτσι!!!


4 Εποχές


Αρχίζει η «δίκη των υποβρυχίων»


Αρχίζει η «δίκη των υποβρυχίων»
Ένα μέλος του ΔΣ και ένας πρώην εντεταλμένος της Ferrostaal αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων για λογαριασμό της εταιρίας προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000 – 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες. Προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και «συμβούλους», οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών», ανέφερε η ανακοίνωση της

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο


Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Μάλλον ο καιρός θα… «χαλάσει» τα σχέδια όσων επιθυμούσαν να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν κατά τόπους και τα 9 μπορφόρ.
Συγκεκριμένα, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Παρασκευή, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς νωρίς το πρωί στη δυτική Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές μικρής διάρκειας. Ενισχυμένοι οι άνεμοι στα πελάγη, που θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.
Βροχερός ο καιρός και την Κυριακή, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν, φτάνοντας έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
Τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν τις αιτίες του Αλτσχάιμερ


Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν τις αιτίες του Αλτσχάιμερ
Σε μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα ανακάλυψαν τους μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού που ευθύνονται για τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων με συνέπεια την εμφάνιση ασθενειών όπως είναι οι νόσοι του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.
Οι ερευνητές Κωστούλας Τρουλλινάκης και Νεκτάριος Ταβερναράκης διαπίστωσαν ότι η διαδικασία της ενδοκύττωσης και της ενδοκυτταρικής μεταφοράς είναι απαραίτητες για την λειτουργία των κυττάρων συνεπώς παίζουν και καθοριστικό ρόλο στην νέκρωσή τους.
Η ανακάλυψη των δύο αυτών μηχανισμών θα συμβάλλει στην εύρεση νέων φαρμάκων που θα βοηθήσουν στην πρόληψη, επιβράδυνση ή ακόμα και στην θεραπεία των νευροεφυλιστικών ασθενειών.
ΠΗΓΗ: ΕΤ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ;


Προτάσεις εξαγοράς περιουσιακών της στοιχείων έχει δεχθεί η European Goldfields, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι ο όμιλος Ελλάκτωρ όπως ανακοίνωσε χθες, με αφορμή την έντονα ανοδική κίνηση της μετοχής.

Η μετοχής της European Goldfields, στην οποία ανήκουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια του Λονδίνου (ΑΙΜ) και του Τορόντο και έκλεισε χθες στην τιμή των 7,20 στερλίνων.
Η διοίκηση δηλώνει πως δεν θα προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις με τους υποψηφίους επενδυτές εκτός και αν υπάρξει δεσμευτική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου η Εκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η πρόσφατη συμφωνία για τη συμμετοχή του Κατάρ στο μετοχικό της κεφάλαιο, με παράλληλη χρηματοδότηση της επένδυσης στη Χαλκιδική.
Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 13 εκατ. μετοχών της European Goldfields στην Qatar Holding, ήτοι ποσοστού 7,07% του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκατ. δολ. Καναδά.
Πηγή: Ημερησία

Δύο λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι μέσα σε 12 μέρες!!!



Με ρυθμούς πολυβόλου στέλνουν πλέον οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος τους λογαριασμούς με τα χαράτσια ακινήτων. Φτάνουν δε στο σημείο να χρεώνουν ό,τι νά’ναι και όποτε νά’ναι, αρκεί να ταχυδρομηθεί εγκαίρως το «ραβασάκι» που θα καλεί τον πολίτη να πληρώσει.

Σημειώνονται όμως και πρωτοφανή λάθη, όπως στην περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr. Αντί να μπορεί να πληρώσει δηλαδή ο φορολογούμενος το χαράτσι σε 2 δόσεις διμηνιαίες, να του έρχονται δύο εκκαθαριστικά απανωτά και να του ζητούν να πληρώσει «εδώ και τώρα», μέσα στον ίδιο μήνα, και τις δύο δόσεις. Αν έχει παραζαλιστεί μάλιστα από τους φόρους, αν