Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο αυξάνεται το ρεύμα από την Κυριακή

Εκτός αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος μένουν 265.000 φτωχά νοικοκυριά που έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ ακόμη 100.000 βρίσκονται στην «ουρά» και οι αιτήσεις τους εξετάζονται.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενέκρινε μεσοσταθμικές αυξήσεις 9,2%, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, γεγονός που σημαίνει ότι από τη νέα χρονιά οι αυξήσεις θα είναι 12,2%, καθώς στο ποσοστό πρέπει να προστεθεί η μεσοσταθμική αύξηση 3% του Τέλους ΑΠΕ, που έχει αποφασιστεί τις περασμένες εβδομάδες.

Αιτιολογώντας τις αυξήσεις στα τιμολόγια ο υπουργός τόνισε ότι: «Η κατάσταση και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ΥΠΕΚΑ από την διοίκηση της επιχείρησης και την ΡΑΕ δείχνουν ότι πάρα πολύ σύντομα η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δανειακές της

«Ποδαρικό» με απεργίες από γιατρούς και φαρμακοποιούς

Με τον νέο χρόνο ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας. Γιατροί και φαρμακοποιοί αντιδρούν με τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας και τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και οι συνάδελφοί τους του ΙΚΑ απεργούν από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012. Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) τονίστηκε ότι για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 και 3 Ιανουαρίου. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται κυρίως για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα διαμορφωθεί στο 15%, με οριζόντια μείωση 1,5% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων και με επιπλέον μείωση 1,5%, η οποία θα γίνεται κλιμακωτά. Η δεύτερη μείωση αφορά φαρμακεία τα οποία κάνουν τζίρο 40.000 ευρώ και άνω τον μήνα.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο – Ξένοι θα κρίνουν ποιος μένει, ποιος φεύγει

Από Ιανουάριο 700.000 υπάλληλοι στην κρίση ξένων… Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν ποιοι 80.000 υπάλληλοι θα φύγουν ως το 2015!

Η εφεδρεία απέτυχε, πάμε σε απολύσεις. Αυτό είπε η κυβέρνηση στην τρόικα, οι δανειστές μας το δέχθηκαν και έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου που έρχεται το νομοσχέδιο στη Βουλή ουσιαστικά αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο, αφού Οργανισμοί, υπηρεσίες και φυσικά υπάλληλοι μπαίνουν στην «κρησάρα» των δανειστών που από την πρώτη στιγμή απαιτούσαν απολύσεις και μάλιστα μαζικές.

Ήδη το πρώτο Μνημόνιο ήθελε 150.000 λιγότερους υπαλλήλους, δηλαδή 80.000 απολύσεις ως το 2015. Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει αυτός ο αριθμός.
Το θέμα είναι ότι δεν αποφασίζει πλέον κάποια ελληνική υπηρεσία ή αρχή, αλλά οι «σύμβουλοι» όσοι μας δάνεισαν τα χρήματα και έχουν την παραπάνω γνώμη για την εξυγείανση του ελληνικού

Με τσουχτερό κρύο και βροχές η υποδοχή του 2012

Με χιόνια στα ορεινά και τσουχτερό κρύο θα υποδεχτεί το νέο έτος η χώρα ενώ από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Το Σάββατο όπως και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τους –11 βαθμούς Κελσίου. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά:

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Τα φαινόμενα αρχικά

«Δεν αλλάζουμε πολιτική» δηλώνει η Πιονγκγιάνγκ

Mήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι θα παραμείνει σταθερή στην πολιτική της, παρά την αλλαγή στην ηγεσία, έστειλε η Βόρεια Κορέα.

Η πανίσχυρη επιτροπή εθνικής άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι «δηλώνουμε με κάθε επισημότητα και περηφάνια σε όλους τους ανόητους πολιτικούς του κόσμου, περιλαμβανομένων και των μαριονετών που διοικούν τη Νότια Κορέα, ότι από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή (σσ. στην πολιτική)». Παράλληλα αποκάλεσε «προδότη» τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, η Βόρεια Κορέα ανακήρυξε και επισήμως ως νέο «ανώτατο ηγέτη» της τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Goldman Sachs: Σε κρίσιμη καμπή η παγκόσμια οικονομία

«Καμπανάκι» για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας χτύπησε η Goldman Sachs, λίγο πριν εκπνεύσει το 2011.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ενώ η ανάκαμψη είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση νέων οικονομικών σοκ.

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν περιορισμένο χώρο να κινηθούν, όσον αφορά τη διαμόρφωση νομισματικής πολιτικής. Την ίδια ώρα, οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών όχι μόνο δεν αναμένεται να αναπτυχθούν, αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Παράλληλα, η επιβράδυνση της ανάπτυξης με τις παράλληλες μειώσεις σε κρατικές δαπάνες και την επαναδιαπραγμάτευσης του συμβολαίου μεταξύ κράτους-κοινωνίας, καλλιεργώντας έδαφος για νέες πολιτικές αναταραχές.

Σε κάθε περίπτωση, κι ενώ ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη είναι ορατός, η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τη χρονιά που έρχεται οριστική λύση στην κρίση χρέους.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr