Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Εσείς νομοθετείτε αλλά εγώ ρυπαίνω!

Στα παλιά της υποδήματα γράφει την παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και τα ανησυχητικά ευρήματα της επιδημιολογικής μελέτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, η S&B.
Ένα μήνα μετά την υγειονομική διάταξη του υπουργού Υγείας που αποκαθηλώνει τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων της βιομηχανίας και δείχνει το δρόμο για την ταφή τους, η πανίσχυρη βιομηχανία συνεχίζει να ξεβράζει στην θάλασσα τόνους από τα απόβλητα περλίτη της μονάδας της.
Οπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, το τιρκουάζ χρώμα της θάλασσας μπροστά από τον αγωγό της S&B στο Τσιγκράδο αναμειγνύεται με τα υπολείμματα των στερεών αποβλήτων και μετατρέπεται σε βούρκο λάσπης.
Ο αγωγός αθέατος από τα αδιάκριτα βλέμματα έχει τρυπήσει κυριολεκτικά το βράχο και με

Αναβλήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (video)


Μικροένταση μεταξύ μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων και της αστυνομίας σημειώθηκε νωρίτερα. Μέλη των σωματείων προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων με πανώ όμως εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά, αναβλήθηκε για πρώτη φορά η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της παρουσίας διαδηλωτών στο χώρο όπου αυτή διεξάγεται.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, αποχώρησε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον χώρο της παρέλασης. «Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανάλογες αντιδράσεις είχαμε και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, για τις σημερινές παρελάσεις και αντιδράσεις...


KKE: "Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. 
Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. 
Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της. 
Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς. 
Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου βρίσκεται από χθες σπείρα αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένας Σύριος και δύο Βούλγαροι για κατοχή.....
310 γραμ. αμφεταμίνης. Ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Πολυγύρου εμφανίστηκε ως αγοραστής ναρκωτικών ουσιών και οι αλλοδαποί έπεσαν στην παγίδα.
Στη συνέχεια συνελήφθη και ένας ακόμη Βούλγαρος ο οποίος μαζί με τους ομοεθνείς του είχαν εισάγει στην Ελλάδα τα ναρκωτικά.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Σύρου βρέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, ενώ κατασχέθηκαν και τρία αυτοκίνητα.



halkidikinews.gr

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ TOY ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ (video)




Πηγή:halkidikinews.gr