Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εικόνες …Κατοχής. Η επιστροφή της …μισής μερίδας !


Η έκφραση ‘μισή μερίδα’ είχε να εμφανιστεί από τη δεκαετία του ’60. Στην Ελλάδα της φτώχειας και της μετανάστευσης, υπήρχαν τα γνωστά αθηναϊκά «μαγεριά» τα οποία έδιναν την ευκαιρία στους πελάτες τους να αγοράσουν στη μισή τιμή, μισή ποσότητα φαγητού. Επρόκειτο για ένα «έθιμο’ – κληρονομιά της Κατοχής όταν πολλοί Έλληνες αναγκάζονταν να φάνε λιγότερο, απλά για να επιβιώσουν. Να όμως που στην Ελλάδα της τροϊκανής κατοχής, η «μισή μερίδα» μαζί με τη μισερωμένη» μας ζωή, επιστρέφει. Ο λόγος για τη νέα τάση στα εστιατόρια να δίνουν αυτή την εναλλακτική στους πελάτες τους, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να βγαίνουν για φαγητό έξω.
Πιο συγκεκριμένα, στο γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο της λεωφόρου Συγγρού, τον Άι Νικόλα, πρόσφατα καθιέρωσαν το «Mezzo Menu», που σημαίνει ότι όλα τα πιάτα τού a la carte μενού μπορείς να τα επιλέξεις στη μισή ποσότητα άρα και στη μισή τιμή. Όπως η διοίκηση του εστιατορίου μάλιστα

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αρνούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας


Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά… χίλιοι περίπου Κερκυραίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το σήμα κυκλοφορίας των ΙΧ τους και να πληρώσουν τα τέλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Επτανησιακή Αναγέννηση»Γιώργος Καλούδης, ο οποίος είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Επτανήσιους να καταθέσουν μόλις 1 ευρώ έκαστος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αντίδραση για τη μη επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους στους χρήστες του (κάκιστου) οδικού δικτύου.

«Χίλιοι Κερκυραίες και Κερκυραίοι, ασκώντας συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα ……… αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν το χαράτσι για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που εισέπραξε 70 εκ. ευρώ οι δρόμοι μας είναι από άθλιοι έως επικίνδυνοι», αναφέρει ο κ. Καλούδης σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι «επειδή έχουμε ερεθίσματα από πολίτες πού δεν γνωρίζουν τη νομική, κερκυραϊκή και πολιτική αυτή κίνηση, για όσους θέλουν νέο ραντεβού για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

ΠΗΓΗ: dete.gr

Ποιες αλλαγές έρχονται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ από 30/1


Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επέρχονται από 30 Ιανουαρίου με απόφαση του διοικητή του οργανισμού, κ. Ηλία Κικίλια.

Πλέον οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν θα χρειάζεται να προσέρχονται κάθε μήνα για να δώσουν το παρόν προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται τρίμηνη. Επίσης, για να εγγραφεί κάποιος στο μητρώο των ανέργων, θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να προσκομίζει και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χάνουν την ιδιότητα του ανέργου -και τα επιδόματα ανεργίας οι επιδοτούμενοι – αν δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε 5 εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά

Ελληνικά κόμματα: Τα πιο ακριβά σε όλη την Ευρώπη!


Δυσανάλογα ποσά, σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, με σαφώς υψηλότερο βιοτικό… επίπεδο, πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζουν σήμερα τα «Επίκαιρα», βάσει έρευνας που πραγματοποίησε ο βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Παρά την οικονομική κρίση και την ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή, η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη υψηλότερη δημόσια χρηματοδότηση ανάμεσα σε είκοσι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, αναλογικά –πάντα– με τον πληθυσμό τους. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, δηλαδή κράτη με βιοτικό επίπεδο σαφώς υψηλότερο από της Ελλάδας. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η χώρα μας εμφανίζεται να δαπανά μέχρι και οχτώ φορές μεγαλύτερα ποσά για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία!

4,5 ευρώ ανά κάτοικο

Από τα επίσημα στοιχεία των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων για το έτος 2010 προκύπτει ότι

BBC: Πολύ φτωχοί οι Έλληνες για να φροντίσουν ακόμα και τα παιδιά τους


«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει ορισμένες οικογένειες σε τέτοια απόγνωση, που προχωρούν στο βήμα να αφήσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους».

Έτσι αρχίζει δημοσίευμα του BBC, στην ηλεκτρονική του έκδοση, προχωρώντας στην επόμενη παράγραφο, που είναι κάτι περισσότερο από σκληρή και θλιβερή, αλλά όχι εξαιτίας των όσων γράφει η δημοσιογράφος στο άρθρο της, αλλά εξαιτίας των όσων έγραψε μία Ελληνίδα μητέρα και παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο.

«Σήμερα δεν θα περάσω να πάρω την Άννα, μετά το σχολείο, επειδή δεν μπορώ πια να της παρέχω όσα έχει ανάγκη. Σας παρακαλώ να την προσέχετε και να τη φροντίζετε. Λυπάμαι. Η μητέρα της».

Αυτά έγραφε η μητέρα στο σημείωμα που άφησε στο σχολείο της κόρης της, ένα πρωινό λίγο πριν τα