Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στην πλατεία Ταχρίρ ξανά χιλιάδες Αιγύπτιοι



Στην πλατεία Ταχρίρ ξανά χιλιάδες Αιγύπτιοι
Πάνω από 50.000 διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας την διενέργεια εκλογών και την κατάργηση της απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τον στρατό από την κοινοβουλευτική εποπτεία.
Η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν Ισλαμιστές και συγκεκριμένα η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα καθώς και ισλαμικά άσματα, ενώ μοίρασαν χιλάδες φυλλάδια ζητώντας την διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2012, αντί για το τέλος του

Οι ντροπολογίες και άλλα βλαπτικά…


Οι ντροπολογίες και άλλα βλαπτικά…
Στο πάνθεον των καταστροφέων του περιβάλλοντος πέρασαν πανηγυρικά οι Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης, που ακόμα κι όταν οι παραιτήσεις τους βρίσκονταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περνούσαν σωρεία (ν)τροπολογιών από τη Βουλή μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από γαλαζοπράσινους βουλευτές, με εξαίρεση τον Κώστα Καρτάλη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
Οι Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο τους δίνοντας πράσινο φως στη χρήση πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τροπολογία σε ένα τελείως άσχετο νομοσχέδιο όπως ήταν αυτό του νέου τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Απόφαση που προκάλεσε την οργή επιστημόνων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, αφού σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που μαστίζονται από αιωρούμενα σωματίδια, η πετρελαιο-κίνηση αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία.
Η απόφαση προκάλεσε αμηχανία ακόμα και στα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου, που δεν καίγονταν για την άρση της απαγόρευσης, αφού εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να συμβάλει στην τόνωση της αγοράς. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που είχε κάνει ο πρόεδρος του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης: «Εφτά στους δέκα αντιπροσώπους δεν θέλουν άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης γιατί διαθέτουν μεγάλο στοκ από βενζινοκίνητα οχήματα».
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αφού «καθάρισε» με την πετρε-λαιοκίνηση, στη συνέχεια αποτελείωσε και το περιβάλλον. Έτσι μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:
- Η δυνατότητα οικοδόμησης σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις ποσοστού 20% συνοδών εγκαταστάσεων (γκολφ, πισίνες, γήπεδα τένις) σε τουριστικές υποδομές.
- Η νομιμοποίηση αυθαιρέτων και σε παραδοσιακούς οικισμούς.
- Η αποκατάσταση των εκτάσεων της λατομικής περιοχής στη θέση «Μαύρα Βουνά» Αράξου. Έως ότου υποβληθεί προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα εφαρμόζονται οι πιο πρόσφατοι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, οι οποίοι έχουν εκδοθεί για τα εν λόγω λατομεία.
thumbΣτο πάνθεον των καταστροφέων του περιβάλλοντος πέρασαν πανηγυρικά οι Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης, που ακόμα κι όταν οι παραιτήσεις τους βρίσκονταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περνούσαν σωρεία (ν)τροπολογιών από τη Βουλή μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από γαλαζοπράσινους βουλευτές, με εξαίρεση τον Κώστα Καρτάλη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
Οι Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο τους δίνοντας πράσινο φως στη χρήση πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τροπολογία σε ένα τελείως άσχετο νομοσχέδιο όπως ήταν αυτό του νέου τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Απόφαση που προκάλεσε την οργή επιστημόνων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, αφού σε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ



by synseola

Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Η προστασία των ανθρώπων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν και η άρνηση χιλιάδων πολιτών να δεχτούν το βάρβαρο, αντισυνταγματικό και άδικο μέτρο εξελίσσεται σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες πρωτοβουλίες, κινήσεις, επιτροπές, δημοτικές κινήσεις που ενωτικά και δυναμικά σε όλη τη χώρα συντονίζουν  τον αγώνα για να αντιμετωπιστεί μια ακόμη επίθεση της μνημονιακής συμμαχίας. Χαιρετίζει τους συνδικαλιστικούς φορείς και ιδιαίτερα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτό το κίνημα, όπως και τους δήμους που στέκονται στο πλευρό των δημοτών τους.
Καλεί τη μνημονιακή συμμαχική κυβέρνηση να πάρει ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ το απαράδεκτο φορομπηχτικό μέτρο, που δεν θα περάσει έτσι κι αλλιώς, επειδή οι πολίτες: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Ο κόσμος της εργασίας με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και ενότητα θα το ακυρώσει.
To Γραφείο Τύπου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ




Οι κυβερνήσεις - εντολοδόχοι της τρόικα έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και στη πόλη μας.
Οι συνδημότες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης. Αυτά τα κοινωνικά στρώματα καλούνται να πληρώσουν ΤΩΡΑ εκτός των άλλων, τα δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω της πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ .
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή την ανάλγητη φορολογική επιδρομή όχι μόνο να την καταδικάσουμε αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν.
Είναι γνωστό ότι ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ίλιον, Κορυδαλλού, Χαλκιδέων, Λαμίας, Μεσολογγίου και άλλοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν τον αγώνα όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ώστε να μην τους κοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενός