Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελληνίδα που «στρίμωξε» την Μέρκελ

«Θέλησα να τονίσω την αγωνία και τις ανησυχίες των νέων για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας», είπε η Ελληνίδα φοιτήτρια Ζηνοβία Τσικαλάκη για την ερώτηση που απηύθυνε στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση του Ιδρύματος «BELA» στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου.

Η Ζ. Τσικαλάκη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA χαρακτήρισε «αναμενόμενη την απάντηση» της Μέρκελ που για μία ακόμη φορά έκανε λόγο για τις απαραίτητες διαθρωτικές αλλαγές οι οποίες πρέπει

Όλο και περισσότεροι στα συσσίτια – Δεν έχουν ούτε γάλα για τα παιδιά!

Γάλα για τα παιδιά τους αναζητούν Ηρακλειώτες που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη στην οικογένειά τους.

Το καθημερινό φαγητό στο πιάτο αποτελεί ζητούμενο για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που είτε έχουν μείνει χωρίς δουλειά είτε κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους αφού τα δάνεια «τρέχουν» και τα έσοδα εκμηδενίζονται.

Η ανάγκη, όμως, του κόσμου έχει ενεργοποιήσει ομάδες ανθρώπων, φορείς και συλλόγους που προσπαθούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Ψάχνουν γάλα για τα παιδιά τους…

Γονείς απευθύνονται στο κιόσκι των Πολιτών Κατά του Χρέους για να βρουν λίγα εύρω να

Παραίτηση Παπαδήμου θα ζητήσει τη Δευτέρα ο Σαμαράς


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλία για να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, από Δευτέρα.

Πηγές, θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά την Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση ή μη της νέας δανειακής σύμβασης και των νέων μέτρων στη Βουλή, να επισκέπτεται τον Κάρολο Παπούλια και να ζητάει την παραίτηση του κ. Παπαδήμου, καθώς η κυβέρνησή του θα έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Η κίνηση αυτή του Σαμαρά σχεδιάζεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες από το parapolitika.gr, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

www.tsantiri.gr

Αστυνομικοί ξεγύμνωσαν καθηγήτρια για σωματικό έλεγχο

Εξευτιλιστική συμπεριφορά από αστυνομικούς καταγγέλλει καθηγήτρια από την Ορεστιάδα η οποία συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα στην κινητοποίηση στη Νέα Βύσσα εναντίουν της κατασκευής του φράχτη στη συνοριακή γραμμή του Έβρου.
Σύμφωνα με την καταγγελία της κάτω από το σπίτι της την περίμεναν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι την επιβίβασαν με τη βία σε περιπολικό και τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα.

Η ίδια καταγγέλλει ακόμη ότι στο τμήμα την ξεγύμνωσαν για να της κάνουν σωματικό έλεγχο, ενώ έπειτα από δύο ώρες την άφησαν ελεύθερη χωρίς να σχηματιστεί καμία δικογραφία εις βάρος της. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια οι αστυνομικοί την απείλησαν ότι μετά την διαμαρτυρία στη Βύσσα θα τη διώξουν από το σχολείο.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η τοπική ΕΛΜΕ, ενώ έως χθες δεν είχε υποβληθεί μήνυση εναντίον των αστυνομικών.

www.tsantiri.gr

Διαδηλωτές έχουν ανεβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη [φωτο]


Διαδηλωτές έχουν ανεβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη [φωτο]
Οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στην πλατεία Συντάγματος και ήδη πλήθος κόσμου βρίσκεται στον χώρο του μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με δυο διμοιρίες έχουν κάνει αλυσίδα μπροστά τους για να αποτρέψουν προσπάθεια να ανεβούν στο Κοινοβούλιο.
Δείτε τη φωτογραφία που twittαρε ο Leuteris Souhaib: