Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γιάνης Βαρουφάκης: Ναυάγιο PSI: το μη χείρον βέλτιστον


Πηγή: protagon.gr

Όλοι αγωνιούν για το PSI+. Εύχονται να πάει καλά, να ανακουφιστεί έτσι το ελληνικό δημόσιο χρέος, να πάρουμε πάλι την «δόση» μας και τον Μάρτιο να κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα ώστε να «σωθεί» άλλη μια φορά η χώρα.

Στο προηγούμενο κείμενό μου, εξήγησα γιατί θεωρώ το PSI+ μια απάτη που απεγνωσμένα ψάχνει νομιμοποίηση. Εμμένω σε αυτά που έγραφα εκεί (τα οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες μέρες από τον διεθνή τύπο). Παρά την «συμφωνία» που μάλλον θα ανακοινωθεί (με φανφάρες πανομοιότυπες με εκείνες που ακολούθησαν τις καταστροφικές Συνόδους-Συμφωνίες της 21η Ιουλίου, της 26η Οκτωβρίου και της 9η Δεκεμβρίου), θα πρόκειται περί νεκρού γράμματος: Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα ξετυλιχθεί ένα κρυφό, παρασκηνιακό δράμα καθώς η ΕΕ και το

Χαλκιδική. Στα λευκά ο Νομός. Μικρής έκτασης προβλήματα (Ζωντανή σύνδεση)


Μικρής έκτασης είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση που σημειώνεται από εχθές την νύχτα στη Χαλκιδική. Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου είχαν τεθεί σε επιφυλακή οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και από τις 10 τη νύχτα άρχισαν να επιχειρούν στα οδικά δίκτυα που παρουσίαζαν πρόβλημα, συνολικά δέκα επτά μηχανήματα εκχιονισμού. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες κρατήθηκαν ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους:

Τα άκουσε ο Γ. Δριβελέγκας στην 24η “Agrotica”

Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους αγροτες βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας που επισκέπτεται την 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, “Agrotica” ο οποίος όμως δεν τους άφησε αναπάντητους.

"Εσείς δεν πρέπει να κάνετε παράπονα. Είστε από τους πιο ευνοημένους κλάδους. Εσείς λαμβάνετε επιδοτήσεις ενώ άλλοι κλάδοι πεινάνε", φέρεται να απάντησε ο Υφυπουργός στα παράπονα των αγροτών που συμμετέχουν στην έκθεση που έκανε εχθές εγκαίνια στη ΔΕΘ.

Πάντως, ο Υφυπουργός έκανε επίσκεψη σε άδεια έκθεση. Οι άντρες της συνοδείας του ήταν πιο πολλοί από τους επισκέπτες της έκθεσης.



Seleo.gr News μέσω 3feeet.blogspot.com

Αποκατάσταση-Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Μεσαιωνικών Σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα Χαλκιδικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, από τη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οι εργασίες του έργου: «Αποκατάσταση-Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Μεσαιωνικών Σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα Χαλκιδικής».
Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.086.459,00€.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του μικρού λουτρού στον αρχαιολογικό χώρο των Σιδηροκαυσίων και στην άμεση στερέωση των τοίχων του.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:
 Καθαρισμοί και ερευνητικές εργασίες στο εσωτερικό και σε μια ζώνη περιμετρικά του

Καλημέρα σας και Χρόνια μας πολλά!!!

Σαν σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2011 δημιουργήθηκε το blog μας!! Σας ευχαριστούμε όλες, όλους και όλα (τα blogs) για την επισκεψιμότητα σας!