Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αύριο στην Αρναία για το χαράτσι


Paramore: Decode

Ετοιμάζουν επιστολή για το τέλος ακινήτων



Ετοιμάζουν επιστολή για το τέλος ακινήτων
Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών ετοιμάζονται να καταθέσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη υπογράψει την επιστολή, με την οποία θα ζητούν από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να ληφθούν υπόψη και επιπλέον κοινωνικά κριτήρια κατά την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, δεδομένου ότι πολλές είναι οι οικογένειες που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα.
Την πρωτοβουλία για την επιστολή -που αναμένεται να αποσταλεί μέχρι το απόγευμα- έχει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος, εξάλλου, νωρίτερα, μιλώντας στην ολομέλεια, κάλεσε την κυβέρνηση να «δείξει δείγματα γραφής και προς τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνος προς τους εταίρους».
ΠΗΓΗ: real.gr

ΔημοσίευσΒΙΝΤΕΟ – Μαρκόπουλος: Επίθεση στον Παπαδήμο η τίτλου



ΒΙΝΤΕΟ – Μαρκόπουλος: Επίθεση στον Παπαδήμο
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν είναι παρών στην αίθουσα της Ολομέλειας.
«Ο κ. Παπαδήμος επειδή δεν είναι μέλος του πολίτικου συστήματος όφειλε να είναι εδώ και να ακούσει τους εκπροσώπους των πολιτών. Να δει τι είναι αυτό που μας κάνει να του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Το να προεδρεύεις σε μια κυβέρνηση και να μην ξέρεις τι πρεσβεύουν αυτοί που σε στηρίζουν μερικές φορές είναι επικίνδυνο… Αυτά τα λέω λέγοντας ότι θα ψηφίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.
ΠΗΓΗ: real.gr

Κίνα: Τουλάχιστον 34 ανθρακωρύχοι νεκροί


Συνολικά 34 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα παρέμεναν παγιδευμένοι και εκφράζονταν φόβοι ότι είναι νεκροί, μετά από διαρροή αερίου σε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι διευθυντές του παράνομου ορυχείου στην περιοχή της πόλης Σιζιουάνγκ συνελήφθησαν. Το εργοστάσιο είχε λάβει εντολή να κλείσει τον Απρίλιο και οι επιθεωρητές υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει εξονυχιστική έρευνα.

Σε άλλο περιστατικό........

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Το θέμα του σχεδιαζόμενου φράγματος «Πετρένια» στη Χαλκιδική φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, με ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Πρόκειται για ένα περιττό έργο υδροδότησης, αφού η περιοχή για την οποία προορίζεται έχει πλήρη επάρκεια σε νερό από τις πηγές του όρους Κακάβου, όπως αποδεικνύουν μελέτες του ΙΓΜΕ. Μόνος λόγος γι' αυτό το έργο κόστους 45 εκ. ευρώ, είναι να αντισταθμίσει την καταστροφή των πηγών του Κακάβου από τη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», που περιγράφεται και στην τοποθέτηση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα σχεδιαζόμενα έργα επέκτασης της

Oμόφωνη απόφαση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της αδειοδότησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ την Παρασκευή 11-11-2011, συζητήθηκε το θέμα της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΕΕ για την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Αντιπροσωπείας (εδώ).
Στη συζήτηση τέθηκαν δύο προτάσεις, η κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας  και η προσφυγή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση των νομικών συμβούλων του ΤΕΕ/ΤΚΜ ήταν να ακολουθηθεί η δεύτερη οδός, της προσφυγής κατά της ΑΕΠΟ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι προφανές ότι μια τέτοια προσφυγή από το Τεχνικό Επιμελητήριο που είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους θα έχει βαρύνουσα σημασία.
Η πρόταση έγινε δεκτή ΟΜΟΦΩΝΑ από τη Διοικούσα.

Το ελαιόλαδο




  • Αποδίδει στον οργανισμό τον ίδιο αριθμό θερμιδών που είναι το 9,3 για κάθε γραμμάριο

  • Είναι μαζί με το σησαμέλαιο τα μόνα φυτικά λάδια που μπορούν να καταναλωθούν αμέσως μετά την παραλαβή τους χωρίς να υποστούν καμιά απολύτως επεξεργασία

  • Από την πρώτη στιγμή της έκθλιψης του ελαιοκάρπου, το ελαιόλαδο διατηρεί τα συστατικά του, γευστικά και αρωματικά

  • Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα: 60-80% ελαϊκό οξύ

  • Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα ~14%

  • Έχει ~10% λινελαϊκό οξύ
  • Περιέχει περίπου το 10% της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε σε κάθε κουταλιά της σούπας

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά και θρεκτικά συστατικά (π.χ. πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, καροτένια κ.α.)

  • Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σκουαλένιο, που ρυθμίζει ενεργά τον μεταβολισμό

  • Δεν περιέχει νερό, πρωτεϊνες, γλουτένη υδατάνθρακες, αλάτι ή άλλο πρόθετο συντηρητικό

  • Αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98%, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών του

  • Έχει αποδειχτεί ότι μόνο το λίπος του μητρικού γάλακτος αφομοιώνεται σε μεγαλύττερο ποσοστό από το ελαιόλαδο

  • Πέπτεται από τον οργανισμό του ανθρώπου στον ιδανικότερο βαθμό, ενώ η σύνθεσή του σε λιπαρά οξέα, και η παρουσία της χλωροφύλλης βοηθά τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, διεγείρει το ένζυμο παγκρεατική λιπάση, διευκολύνει τις εκκρίσεις της χολής και ευνοεί το μεταβολισμό της ενδογενούς χοληστερίνης

Ξεκαρδιστείτε, κάνει καλό!

Μόλις την τελευταία εικοσαετία οι επιστήμονες καταδέχθηκαν να ασχοληθούν μαζί του και τελικά διαπίστωσαν ότι το γέλιο είναι δώρο ζωής. Γι' αυτό τού αφιέρωσαν μία ημέρα του χρόνου, την Πρωτομαγιά. Εμείς όμως θα πρέπει να του αφιερώνουμε όλες τις ημέρες, γιατί «μία ημέρα χωρίς γέλιο είναι μία χαμένη ημέρα».
ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ
Οι άνθρωποι παίρνουμε συχνά ως δεδομένα αυτά που έχουμε και δεν τα εκτιμούμε παρά μόνον αφού τα χάσουμε. Προσωπικώς δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να χάσει το γέλιο του, και το σημερινό άρθρο φιλοδοξεί να μας κάνει για μια φορά να εκτιμήσουμε (ή, αν προτιμάτε, να εκτιμήσουμε περισσότερο) το δώρο με το οποίο μας προίκισε η εξελικτική διαδικασία. Το γέλιο, από το χαμόγελο ως το τρανταχτό ξεκάρδισμα, είναι κομμάτι του