Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η Παναγιώτα Δριτσέλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Τρικάλων, στην Ιερισσό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερισσός 8 Μαρτίου 2013


Με εκατοντάδες κατοίκους της Ιερισσού συναντήθηκε σήμερα η Παναγιώτα Δριτσέλη. Οι κάτοικοι μοιράστηκαν με την βουλευτή τις χτεσινές εμπειρίες τους από την εισβολή των ΜΑΤ στο χωριό και τα συνεχή κρούσματα καταπάτησης των συνταγματικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη η αίσθηση ζεστασιάς, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας εδώ. Ξέρουμε ότι δοκιμάζεστε και ειδικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες βιώνετε δύσκολες καταστάσεις. Οι τακτικές καταστολής του αγώνα σας που εφαρμόζει το κράτος είναι απαράδεκτες. Η πραγματική στόχευσή τους είναι η κάμψη του αγωνιστικού σας φρονήματος, η φίμωση της φωνής σας και η κατατρομοκράτησή σας. Το γεγονός ότι ανήλικα παιδιά μπαίνουν στο στόχαστρο των κρανοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί υπάλληλοι των εργολάβων. Υπερασπίζονται τα κέρδη μιας εταιρείας «με κάθε κόστος»: πνίγουν τα παιδιά στα δακρυγόνα, τα στέλνουν στο νοσοκομείο, τα καλούν παρατύπως στα αστυνομικά τμήματα. Οι κάτοικοι  της Χαλκιδικής  έχουν γίνει τα πειραματόζωα για τη νέου τύπου καταστολή. Μπορεί η Χαλκιδική να γίνει όμως το εργαστήρι για την ανατροπή και τη νίκη των κινημάτων. Στηρίζουμε και θαυμάζουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους».


Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ της Α' Αθηνών, στην Ιερισσό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερισσός 8 Μαρτίου 2013



Στην κατάμεστη πλατεία της Ιερισσού μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα, που μέτεβη στην Χαλκιδική αμέσως μετά την πανηγυρική αθώωση του Νίκου Καρανίκα, του οποίου ήταν νομική παραστάτης. Οι κάτοικοι μοιράστηκαν με την βουλευτή τις χτεσινές εμπειρίες τους από την εισβολή των ΜΑΤ στο χωριό και τα συνεχή κρούσματα καταπάτησης των συνταγματικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

«Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να βρεθώ ανάμεσά σας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Όφειλα να είμαι εδώ. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας εκφράσω τη γνήσια αλληλεγγύη και την ειλικρινή συμπαράστασή μου στον  ειρηνικό αγώνα ζωής που δίνετε, άνθρωποι όλων των ηλικιών, γυναίκες, άντρες και παιδιά, που στα πρόσωπά σας βλέπω την αγωνία όλων μας για το μέλλον, αλλά και την

Το τραγούδι της γιαγιάς, Ιερισσός 07/03/13


Ταρακουνήθηκε ο Πολύγυρος (φωτογραφίες)


Σήμερα 8 του Μάρτη, οι γυναίκες του αγώνα γιορτάζουν έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου μαζί με τους άντρες τους διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα βάρβαρα σχέδια του Ελληνικού κράτους  που θέλει να χαρίσει τον τόπο μας σε ξένες εταιρίες.

Τα ΜΑΤ παρατεταγμένα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου δεν επέτρεψαν στους κατοίκους να μπουν μέσα για να παρακολουθήσουν την δίκη των 4ων κατηγορουμένων που είχαν συλληφθεί στις 9-9-2012 με την καταγγελία της συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά την "επένδυσης", όπως και την

Τα “μαζεύουν” – προς το παρόν – για την Θράκη – Επιμένουν για την Χαλκιδική…


την επανεξέταση της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη ενώ είναι τελεσίδικη η απόφαση της κυβέρνησης για την Χαλκιδική…

Εμ, εκεί έχουν τον Λαμπάκη Δήμαρχο, όχι τον Πάχτα…

Αν και νομίζουμε ότι το πάνε “λάου – λάου” και για την Θράκη…

http://synseola.wordpress.com

Ιερισσός, Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;