Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο προσκυνητής

Ένα ταξίδι στην τοξικότητα για την κατασκευή ενός Χρυσού Δαχτυλιδιού


Καλησπέρα σε όλους.

Θα κάνουμε άλλο ένα "όμορφο" ταξίδι πάνω από ανοιχτές εξορύξεις Χρυσού στην ανεπτυγμένη Αμερική και θα δούμε ένα μικρό κρατήρα βάθους 400 μέτρων, σαν αυτό δηλαδή που θα γίνει στην περιοχή των Σκουριών.

Για τις περιοχές της Τσικάρας, της Πιάβιτσας και της Φισώκας που αναφέρει η

Γ. Δημαράς: Ιδού τι χρωστούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα



«Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο,
είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»
Γκαίτε

Άρθρο του κ. Γιάννη Δημαρά
Προέδρου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών

Μια δεύτερη, δυστυχώς, δυσάρεστη «έκπληξη» επιφύλαξε το γερμανικό περιοδικό FOCUS για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μετά την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου, σειρά είχε τώρα να πνιγεί η Ακρόπολη, η χώρα μας και μαζί με αυτή τα ιερά

Σουηδία: κοινότητες Saami λένε ΟΧΙ στη μεταλλευτική εκμετάλλευση της γης τους

Kοινότητες Saami  (αυτόχθονων ιθαγενών τoυ Αρκτικού Κύκλου) δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουν την ανάπτυξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στα προστατευόμενα εδάφη τους στη Βόρεια Σουηδία (στο ίδιο περίπου γεωγραφικό πλάτος με το γνωστό πλέον Κιτιλα στη Φινλανδία).
Οι περιοχές που θέλει να εκμεταλλευτεί η εταιρεία Κiruna Iron AB, θυγατρική της αυστραλιανής Scandinavian Resources Ltd., είναι εθνικά αναγνωρισμένες ώς βοσκότοποι ταράνδων και ανήκουν στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Οι κοινότητες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθούν ούτε εξόρυξη ούτε εξερεύνηση στα παραδοσιακά εδάφη τους.
Δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τις

Πρόστιμα που τα παίρνει το ποτάμι

Με τη χρόνια ρύπανση από τα βιομηχανικά απόβλητα, ο Ασωπός αλλά και ο υδροφόρος ορίζοντας στην ευρύτερη περιοχή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Το ποτάμι είναι φυσικά ο ταλαίπωρος Ασωπός, όμως η δυσωδία που αναδύεται μέσα από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (παρακάτω) δεν είναι του Ασωπού, της κρατικής Διοίκησης είναι.
Αυτό είναι το κράτος που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας. Θέτει “αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους” που είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τηρηθούν, υπόσχεται “συνεχείς αυστηρούς ελέγχους” ενώ δεν διαθέτει  ούτε το μηχανισμό ούτε την πολιτική βούληση να τους κάνει ….και μετά κατηγορεί τους πολίτες που δεν το εμπιστεύονται!
Αυτό είναι το ΥΠΕΚΑ που “ανακαλύπτει” με τυμπανοκρουσίες αγνώστου πατρότητος θαμένα τοξικά απόβλητα (και καλά κάνει), όμως κατά σύστημα δεν ελέγχει τους γνωστούς σεσημασμένους ρυπαντές…
Είναι αυτό το ΥΠΕΚΑ που σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώνει πράγματι σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις, όμως όχι μόνο δεν

Τρόικα: Αρχές Νοεμβρίου πιθανότατα η 6η δόση προς Ελλάδα Πηγή:www.capital.gr


Στις αρχές Νοεμβρίου θα είναι "πιθανότατα" διαθέσιμη για την Ελλάδα η 6η δόση του δανείου από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Τρόικα.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ανέφικτος ο στόχος για το ελληνικό έλλειμμα του 2011, ενώ σημειώνεται ότι η ύφεση προβλέπεται να είναι εντονότερη σε σχέση με τις προβλέψεις του Ιουνίου, η δε ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2013.

Η πλήρης ανακοίνωση της Τρόικας έχει ως εξής:

"Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την πέμπτη επίσκεψη αξιολόγησης στην Ελλάδα, η οποία αποσκοπούσε στη συζήτηση των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων. Η