Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Εντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα με βροχές, δυνατές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση τη θερμοκρασίας προβλέπουν από σήμερα οι μετεωρολόγοι.
Η Πέμπτη θα είναι η μέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την απότομη βουτιά της θερμοκρασίας κατά 5-7 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και την ενίσχυση των βόρειων ανέμων που θα φτάνουν στα ανοιχτά του Ιονίου τα 9 μποφόρ.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και καταιγίδες στη Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε ολόκληρη την ορεινή και ημιορεινή χώρα, καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα έχει παγετό κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Την Παρασκευή θα υπάρξει σχετική βελτίωση ως προς τα φαινόμενα, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Σε μια λωρίδα που περιλαμβάνει τη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα έχουμε βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός βελτιώνεται. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μόνο ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των ανατολικών περιοχών» καταλήγει ο κ. Κολυδάς.

http://halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5243%3Aerhonte-entona-kerika-fenomena-&catid=1&Itemid=5