Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ της Α' Αθηνών, στην Ιερισσό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερισσός 8 Μαρτίου 2013



Στην κατάμεστη πλατεία της Ιερισσού μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα, που μέτεβη στην Χαλκιδική αμέσως μετά την πανηγυρική αθώωση του Νίκου Καρανίκα, του οποίου ήταν νομική παραστάτης. Οι κάτοικοι μοιράστηκαν με την βουλευτή τις χτεσινές εμπειρίες τους από την εισβολή των ΜΑΤ στο χωριό και τα συνεχή κρούσματα καταπάτησης των συνταγματικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

«Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να βρεθώ ανάμεσά σας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Όφειλα να είμαι εδώ. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας εκφράσω τη γνήσια αλληλεγγύη και την ειλικρινή συμπαράστασή μου στον  ειρηνικό αγώνα ζωής που δίνετε, άνθρωποι όλων των ηλικιών, γυναίκες, άντρες και παιδιά, που στα πρόσωπά σας βλέπω την αγωνία όλων μας για το μέλλον, αλλά και την
ανυποχώρητη απόφαση να νικήσει το δίκιο και το δίκαιο, που είναι με το μέρος σας. Μας δίνετε μαθήματα αξιοπρέπειας, δημοκρατικής περιφρούρησης των δικαιωμάτων, της ζωής σας, μαθήματα αγώνα. Ο αγώνας σας αποτελεί παράδειγμα  για όλους μας κι η δική σας αταλάντευτη και ειρηνική διεκδίκηση λειτουργεί εμψυχωτικά σε όσους αγωνιζόμαστε σε κάθε επίπεδο κι από κάθε μετερίζι για να μην αλωθούν οι ζωές, η δημοκρατία μας και το μέλλον των παιδιών και τον επόμενων γενεών από εκείνους που, αφού πρώτα έφαγαν με χρυσά κουτάλια, τώρα ξεπουλούν το βιος του λαού μας και την περιουσία της πατρίδας μας».

»Να μιλάτε, να  αντιδράτε, να ακούγεται ηχηρή και βροντερή η αγωνία, η διαμαρτυρία και η καταγγελία σας για την παραβίαση των δικαιωμάτων σας. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Η σιωπή σας θα ήταν ο δικός τους χρυσός. Να μην αφήνετε κανέναν να σας τρομοκρατήσει. Να καταγγέλλετε και να μην αφήνετε κανέναν να σας εργαλειοποιήσει».

»Κάποιοι προσπαθούν να κηλιδώσουν τον αγώνα σας, να φιμώσουν τη φωνή σας, να σας εκφοβίσουν, να σας τρομοκρατήσουν. Σ’ αυτήν την επέλαση κατά ανθρώπινων υπάρξεων που θέλει να επιβάλει όχι τον νόμο, αλλά τον νόμο της σιωπής, θα είμαστε υπερασπιστές σας».

»Και θα συνεχίσουμε να δίνουμε στη Βουλή αγώνα για να φωτισθεί κάθε πτυχή του εγκλήματος που έχει συντελεσθεί στην υπόθεση αυτή και δεν είναι έγκλημα μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό, μέρος του ευρύτερου εγκλήματος και ξεπουλήματος της χώρας, της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής. Κανείς δεν δικαιούται να επιβάλλεται με τσαμπουκά σε μια κοινωνία που αμύνεται, και κανείς δεν νομιμοποιείται να λειτουργάει με κόλλυβα του ελληνικού λαού».


Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια: