Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη για τα επεισόδια υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη αρμοδίων υπουργών για τα επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Θα εξεταστούν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και οι οικονομικές συνέπειές τους. Γενικότερα θα συζητηθεί με ποιον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η απορία ωστόσο παραμένει: ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας μεταβατικός πρωθυπουργός, τραπεζίτης στο επάγγελμα, ο οποίος κανονικά θα πρέπει σύντομα να παραιτηθεί. Είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σύμφωνα με την πολιτική συμφωνία των αρχηγών που τον τοποθέτησαν στο Μαξίμου, να ασχολείται με θέματα καταστολής και πώς θα
αντιμετωπιστούν τα επεισόδια στο μέλλον; Ποιο μέλλον;

Χθες ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις -αυτή τη φορά και κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος 39 ατόμων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα επεισόδια και τις λεηλασίες της Κυριακής.

Ειδικότερα, σε τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, έκρηξης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών και αντίστασης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, καθώς η δίωξη περιλαμβάνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

http://www.tsantiri.gr/politiki/siskepsi-gia-ta-episodia-ipo-ton-prothipourgo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: