Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Κίνα: Τουλάχιστον 34 ανθρακωρύχοι νεκροί


Συνολικά 34 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα παρέμεναν παγιδευμένοι και εκφράζονταν φόβοι ότι είναι νεκροί, μετά από διαρροή αερίου σε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι διευθυντές του παράνομου ορυχείου στην περιοχή της πόλης Σιζιουάνγκ συνελήφθησαν. Το εργοστάσιο είχε λάβει εντολή να κλείσει τον Απρίλιο και οι επιθεωρητές υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει εξονυχιστική έρευνα.

Σε άλλο περιστατικό........


επτά ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν όταν μια στοά πλημμύρισε χθες στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα νέα δυστυχήματα σημειώθηκαν την ημέρα που η κρατική υπηρεσία προστασίας των εργαζομένων στο Πεκίνο κάλεσε να γίνουν αυστηρότεροι οι κανονισμοί εργασιακής ασφάλειας σε όλα τα ορυχεία στη χώρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ζιανγκ Ντετζιάνγκ παραδέχθηκε σε σύνοδο στελεχών της βιομηχανίας στην πόλη Χεφέι ότι στα ανθρακωρυχεία της Κίνας εξακολουθεί να επικρατεί μια ζοφερή κατάσταση.

Κάλεσε παράλληλα τους ερευνητές να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες, κυρίως για την αντιμετώπιση συγκεντρώσεων μεθανίου, και να χρησιμοποιούνται προηγμένα τεχνολογικά μέσα για τη μείωση των δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 2.631 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία το 2009, μετέδωσε το Νέα Κίνα. Το 2010, κυβερνητικά στοιχεία έκαναν λόγο για 2.433 νεκρούς σε δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία.

http://www.naftemporiki.gr
Μέσω: 3feeet

Δεν υπάρχουν σχόλια: