Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Juncker: Καμία χώρα εκτός Ευρωζώνης

Η Ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει την έξοδο χωρών από το ευρώ όσο εκπληρώνουν τις απαραίτητες δημοσιονομικές  προσαρμογές, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πορτογαλική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Αν πείσουμε τις αγορές ότι δεν θα δεχτούμε την καταστροφή του ευρώ, θα νικήσουμε τη μάχη", δηλώνει ο Juncker στην εφημερίδα Jornal de Negocios.

"Αλλά αν δώσουμε την εντύπωση ότι δεν ξέρουμε που πάμε και δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε ανασφαλείς για το τι κάνουμε, τότε θα χάσουμε", πρόσθεσε.

Ο Juncker ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχτεί ποτέ την ιδέα των δύο διαφορετικών ομάδων εντός της Ευρωζώνης σχολιάζοντας τις φήμες ότι η Γερμανία και η

Γαλλία εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων.

"Η Ευρώπη δεν διοικείται από την Angela Merkel ή τον Nicolas Sarkozy", δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: "Είμαστε 17 και όχι δύο".

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε επίσης ότι η Ιταλία έχει πρόβλημα αξιοπιστίας και όχι με τα θεμελιώδη της οικονομίας, ενώ προσθέτει ότι η Ευρωζώνη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει τη διάχυση της κρίσης.

"Αν δεχτούμε ότι η κρίση επεκτάθηκε στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, στη συνέχεια θα έρθει η σειρά της Γαλλίας και στο τέλος και της Γερμανίας".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: